Άγριο κράξιμο συριζαίων στον Καμμένο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την κύρωσή της ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Αυτές, μάλιστα, συνοδεύουν την επιθυμία τους με το άγριο “κράξιμο” στον Πάνο Καμμένο και στις παλινωδίες του υπουργού Άμυνας.

Τονίζουν, εξάλλου, πως αν δεν είχε τεθεί στη ΝΔ ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη- εξαιτίας της στάσης των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη- θα την υπερψήφιζαν περισσότεροι από 200 βουλευτές!

Το πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως διαθέτουν πλειοψηφία 151 βουλευτών όχι μόνο για τις Πρέσπες, αλλά και για να κερδίσουν μια πιθανή πρόταση δυσπιστίας, να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τη συμφωνία με την Εκκλησία και για να περάσουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κι αυτό γιατί κρίνουν πως όσο κι αν ο Πάνος Καμμένος παίζει παιχνίδια πολιτικής επιβίωσης δεν πρόκειται να απαξιώσει την προσπάθεια μιας τετραετίας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ακυρώνοντας πολιτικές που ανακουφίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Χρειάζεται χρόνο

Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προκρίνει τον Οκτώβριο ως τον ευκταίο χρόνο τέλεσης των εκλογών, αφού κρίνει πως οι πρωτοβουλίες του τους επόμενους μήνες όχι μόνο θα συρρικνώσουν τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αλλά θα του δώσουν και τη νίκη.

Γι’ αυτό, όμως, γνωρίζει ότι χρειάζεται χρόνο, χρόνο όμως που ενδεχομένως να μην έχει…

Loading