Έτοιμες οι 120 δόσεις για ΕΦΚΑ, όχι ακόμα για εφορία

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Έτοιμο είναι, όπως πληροφορούμαστε, από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο κι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας για το αντίστοιχο νομοσχέδιο- δεν είναι βέβαιο αν θα κατατεθεί, πάντως, ξεχωριστά ή μαζί με το αντίστοιχο για τις ασφαλιστικές εισφορές- που αφορά τις οφειλές στην εφορία.

Στο περιθώριο, εξάλλου, της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής για τις ευρωεκλογές επιβεβαιώθηκε ότι ο πιθανότερος μήνας για τις βουλευτικές κάλπες είναι ο Οκτώβριος, αφού αυτός είναι ο σχεδιασμός που γίνεται από το Μαξίμου εδώ και καιρό.

Αν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις ευρωεκλογές με ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 3,5%, τότε επιβεβαιώνεται επίσης ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Ιούνιο.

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που επιμένουν να “ψήνουν” τον πρωθυπουργό για το σενάριο του Μαΐου στη λογική του ότι μετά κι από τις 120 δόσεις δεν θα έχει κάποια άλλη μεγάλη παροχή να προσφέρει στο λαό.

Από την άλλη, πάντως, εξακολουθεί ανάμεσα στα κομματικά στελέχη κι αυτά που συναπαρτίζουν την Προοδευτική Συμμαχία να κυριαρχεί η αισιοδοξία πως το κλίμα αλλάζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό γίνεται αντιληπτό κι από την κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αττική και στην περιφέρεια και οι οποίες θα κλιμακώνονται μέχρι να φτάσουμε στις 26 Μαΐου.

Μας βολεύουν οι δημοσκοπήσεις που δίνουν διψήφια ποσοστά διαφοράς στη ΝΔ γιατί συσπειρώνουν περισσότερο τους ψηφοφόρους μας”, μας αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος σημειώνει με νόημα πως βασικός στόχος της σκανδαλολογίας είναι η ταυτόχρονη συρρίκνωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Θα μιλήσει κι άλλο έξω από τα δόντια ο Παππάς

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παππάς δηλώνει αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στα ΜΜΕ που κατέχει ή ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή και τα συκοφαντικά, όπως μας τα χαρακτηρίζουν κύκλοι του, για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, μας διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς θα συνεχίσει να μιλά έξω από τα δόντια ακόμα και για τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Μαρινάκη.

Loading