INTIME

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Αρ. Πάγου

Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει σε λίγο καιρό στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς στις 30 του ερχόμενου Ιουνίου, συνταξιοδοτούνται η Εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου και ο πρόεδρος Βασίλης Πέππας.

propoli

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα υπάρξουν στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, Άρειο Πάγο και ΣτΕ και όχι μόνο σε επίπεδο ηγεσίας, καθώς την ίδια ημερομηνία πρόκειται να αποχωρήσουν αρκετοί δικαστές λόγω συνταξιοδότησης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν τόσο ο πρόεδρος, Βασίλης Πέππας, όσο και η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου. Αποχωρούν ακόμα και τρεις αντιπρόεδροι από τον Άρειο Πάγο αλλά και τρεις αντιπρόεδροι από το ΣτΕ.

Ειδικότερα την Πέμπτη το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση, υποψήφιοι είναι κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης, οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, η Αεροπαγίτης, Διονυσία Μπιτζούνη και οι Αντιεισαγγελέις του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Επίσης την Τετάρτη το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου. Προτείνονται οι Αντιπρόεδροι του ΑΠ: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη και οι Αεροπαγίτες Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Χοϊμές.

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου πρόκειται να μείνουν κενές τρεις θέσεις Αντιπροέδρων, προτείνονται οι σύμβουλοι της Επικρατείας, Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Μαρίνα – Ελένη Κωνσταντινίδου, Παναγιώτης Ευστρατίου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευαγγελία Νίκα, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων – Κων/νος Μαρκάτης, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Δημήτρης Μακρής.

Loading