Αξιοποιεί τις Πρέσπες στον υπερθετικό!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου δηλώνουν αποφασισμένοι να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών και με στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς- αποδεικνύοντας στην πράξη το άνοιγμά τους στο μεσαίο χώρο- παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι έντονες και κάνουν λόγο και για ηττοπάθεια της ηγεσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, ποντάρει πολλά στη στήριξη που απολαμβάνει από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προκειμένου να πιέσει ακόμα περισσότερο το ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί το διεθνές πολιτικό κεφάλαιο που κέρδισε χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να αμβλύνει την ανησυχία που υπάρχει στις Βρυξέλλες για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, αλλά και για να εμπεδώσει την θέση του στο εσωτερικό ως ο κατ’ εξοχήν εκφραστής της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο ρόλος Παπανδρέου

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάσσεται και η πολιτική εκδήλωση που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μάρτιο, όπου θα μιλήσουν ο κ. Τσίπρας, αλλά και κορυφαίοι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Είναι πολύ πιθανό, εξάλλου, να συμμετάσχει κι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απορρίπτει τη διαμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ και την Φώφη Γεννηματά, που “ορκίζονται” σε στρατηγική ήττα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και τα εμπόδια που θέτουν πολλοί στη Χαριλάου Τρικούπη για μια συνεργασία, ακόμα και προεκλογική, με την Κουμουνδούρου.

Από την άλλη, μοιάζει όλο και πιο πιθανό το σενάριο της επίσημης μετονομασίας του κυβερνώντος κόμματος σε “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικό Μέτωπο” ώστε ο συμβολισμός να είναι ακόμα πιο έντονος.

Loading