Βουλή: Κρίνεται η κυβέρνηση Τσίπρα LIVE

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης ολοκληρώνεται σήμερα με την ονομαστική ψηφοφορία, η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

propoli

Απόψε, λοιπόν, τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση του που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο.

Παρά τη σχετική ανακούφιση στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη συγκέντρωση των 151 θετικών ψήφων (πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγονται και οι έξι επιπλέον βουλευτές : Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Δανέλλης, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Παπακώστα) η αγωνία παραμένει για την επόμενη μέρα.

Στον απόηχο της διαγραφής του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι, οι κυβερνητικοί φαίνεται πως αγωνιούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες σε ό,τι αφορά στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και η αμφιταλαντευόμενη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη τις τελευταίες ώρες περί αποχής από την ψηφοφορία δεν τους αφήνει ασυγκίνητους.

Στα χαρακώματα κυβέρνηση – αντιπολίτευση ενόψει της πιο κρίσιμης ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η χθεσινή πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στιγματίστηκε από ολοκληρωτική σύγκρουση μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη.

«Η συνείδησή μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του Μακεδονικού, γνωρίζοντας ότι θα έχω πολιτικό κόστος» ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι «οι εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό ζητώντας την εντολή να συνεχίσουμε με τη συμφωνία σε γνώση του λαού, ήταν η πιο κομβική στιγμή αυτής της διαδρομής».

Μίλησε για «επιλογή πολιτικής ευθύνης που κανείς από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν είχε την τόλμη και το σθένος να αναλάβει», εξηγώντας ότι αυτή η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές μετά και όχι πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ η ΝΔ κάνει λόγο για «κυβέρνηση κουρελού» και επιμένει για την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές, διότι «κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν στην εξουσία βλάπτουν τη χώρα», όπως ανέφερε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Loading