INTIME

Γιακουμάτος: «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «επαίσχυντη» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Αθηνών, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

propoli

«Αυτή η συμφωνία είναι επαίσχυντη, και η Νέα Δημοκρατία την απορρίπτει και θα την πολεμήσει με μανία μεγάλη και δύναμη, για έναν λόγο. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονική εθνότητα. Όταν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση από τα 32 κεφάλαια που είναι για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς θα τα πολεμήσουμε. Εμείς ζητάμε βελτίωση των όρων αυτής της συμφωνίας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθόλου. Είμαστε κάθετα απέναντι. Εγώ όσο ζω θα τους αποκαλώ Σκοπιανούς, ότι και να μου κάνουνε, ότι και να μου λένε», τόνισε ο Γ. Γιακουμάτος, ερωτηθείς σε σχέση με την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν κάνανε οι αριστεροί κάτι για την Μακεδονία. Το αίμα το χύσανε οι Κρήτες, οι Κεφαλλήνες, όλη η Ελλάδα και οι Μακεδόνες. Δεν χαρίζεις κάτι το οποίο έχεις κερδίσει με αίμα. Η Μακεδονία δεν κερδήθηκε στα χαρτιά, κερδήθηκε από την Ελλάδα με ποταμούς αίματος».

«Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει οικονομική πολιτική»

Σε σχέση με την δέσμευση του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, ο Γ. Γιακουμάτος τόνισε ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί «με παράλληλες πολιτικές. Είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι παιδικοί σταθμοί Αυτό είναι ένα πλέγμα μέτρων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι το πρόβλημα «δεν είναι τραπεζικό. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Είναι καθαρά πολιτικό. Γιατί όλες οι συστημικές τράπεζες ελέγχονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Άρα εδώ η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει. Εγώ έχω πάρει 15.000 ευρώ δάνειο καταναλωτικό. Έχω δώσει 15.000 ευρώ χρωστάω άλλα 15.000. Πρέπει εκεί να μου κουρέψει τους τόκους και να μου κάνει μια διευκόλυνση, άμα βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα να δίνω 100. Αν δεν κάνει τέτοια πολιτική να πάρει έστω και για 30-40 χρόνια την εξόφληση του δανείου, δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ τα κόκκινα δάνεια».

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροριστερά, ο Γ. Γιακουμάτος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως «αέρα κοπανιστό». «Αυτά είναι τακτικισμοί, να κρατηθούμε στην εξουσία εωσότου έρθουν στις εκλογές και τους πάρει ο διάβολος».

Loading