Γιατί πήγε η Μπέττυ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Γιατί πήγε η Μπέττυ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Μπέττυ Μπαζιάνα βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού κάθισε στο ακροατήριο και παρακολούθησε τη διαδικασία της δίκης η οποία βρίσκεται στη φάση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωσή τους.

propoli

Η κυρία Μπαζιάνα επέλεξε να παρευρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά από τη μεταπολίτευση.

Η χρονική συγκυρία της παρουσίας της κυρίας Μπαζιάνα στη δίκη κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως πληροφορούμαστε αρμοδίως.

Κι αυτό γιατί αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (η οποία δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση) και 52 χρόνια από το απριλιανό πραξικόπημα.

Η κυρία Μπαζιάνα παρακολούθησε τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, στα διαλείμματα της οποίας συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες οι οποίοι παρακολούθησαν τη δίκη κι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου.

Η κυρία Μπαζιανα έφτασε πρώτη στην αίθουσα της δίκης στις 9:15, συνοδευόμενη από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, και πήρε θέση στα έδρανα του κοινού.

Η ίδια συνομίλησε με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, όπως με τον Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

“Μήνυμα για όλους μας”

«Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι ένα μήνυμα για όλους μας», του είπε η κυρία Μπαζιάνα και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, έφτασε στην αίθουσα στις δέκα το πρωί.

Η κυρία Μπαζιάνα την αγκάλιασε και την φίλησε.

Της ευχήθηκε κουράγιο, ενώ της είπε πως θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικό το αποτέλεσμα της δίκης.

Η κυρία Φύσσα ζήτησε από την κυρία Μπαζιάνα να επισκεφθεί την τουαλέτα η οποία είναι χαλασμένη και να μεσολαβήσει ώστε να επισκευαστεί ο χώρος, αφού φιλοξενεί μεγάλες και σημαντικές υποθέσεις.

Γ.Σ.

Loading