INTIME

Γκιουλέκας: «Αυτό το τσίρκο δε μπορεί να πάει ως τον Οκτώβρη»

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την κυβερνητική πλειοψηφία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ως νούμερα επιθεώρησης τους βουλευτές εκείνους, οι οποίοι «αποφασίζουν για τα εθνικά θέματα, για την πορεία του τόπου, που το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα, το βράδυ πάνε δανεικοί σε κάποιο άλλο, ξαναγυρίζουν στο παλιό τους κόμμα, ψηφίζουν την κυβέρνηση αλλά ανήκουν στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι «φοβερό» το γεγονός ότι προκαταβολικά μερίδα ανεξάρτητων βουλευτών, έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση, για την οποία σχολίασε αναφερόμενος στην Κουντουρά ότι «έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, γιατί δε μπορεί να στηρίζεσαι σε ανθρώπους οι οποίοι κατά τα άλλα χθες σε βρίζανε, φωνάζανε», προσθέτοντας πως «ο πιο ευφάνταστος επιθεωρησιογράφος θα έγραφε εκπληκτικά νούμερα επιθεώρησης, προσπαθώντας με υπερβολή να δείξει την κατάντια του πολιτικού συστήματος».

 «Όταν ο Τσίπρας βάζει τον πήχη ψηλά περνάει από κάτω»

«Την ώρα που συζητάμε για τις γκαζόζες του Φωκά, για τις δηλώσεις της Μεγαλοοικονόμου και τη στάση του Ζουράρι και του Παπαχριστόπουλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι στην Άγκυρα, πριν πάει έγινε μια βαρύτατη προσβολή και στο πρόσωπό του και στην Ελλάδα, επικήρυξαν ανθρώπους που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, και τους επικήρυξε στη χώρα μας», δήλωσε στην συνέχεια ο Κ. Γκιουέκας, σε σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

«Ταυτόχρονα, ετέθησαν θέματα Τούρκων στη Θράκη. Μιλάμε για φοβερά θέματα, και θα έπρεπε να συζητάμε για αυτά και για το τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα. Αν βγει χαμένη, δεν θα βγει χαμένη η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι οι Έλληνες».

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από αυτήν την συνάντηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  δήλωσε ότι δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στην διαπραγματευτική ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα», καθώς «κάθε φορά που βάζει το πήχη ψηλά, περνάει από κάτω. Ελπίζω να μην γίνει αυτή τη φορά και η Ελλάδα να μπορέσει να βγει  κερδισμένη από αυτήν την επίσκεψη».

Παράλληλα, όμως σχολίασε και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πως «χωρίς να το έχουμε καταλάβει μας το είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων με τη δήλωσή του, λέει: ‘κοιτάξτε εμείς κερδίσαμε περισσότερα με την συμφωνία, δώσαμε περισσότερα γι’ αυτό, οι Έλληνες έδωσαν λιγότερα’. Το ομολογούν πλέον οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, ότι η Συμφωνία ήταν λεόντειος υπέρ αυτών. Και πήρανε το μείζον. Και φυσικά έτσι είναι, τους χαρίσαμε όνομα, τους δώσαμε ταυτότητα, τους δώσαμε γλώσσα».

Εκλογές τον Μάιο

«Θεωρώ ότι με αυτόν τον τραγέλαφο, αυτό το τσίρκο, ότι δε μπορεί να πάει ως το Οκτώβριο. Καταρχάς κάθε βουλευτής, από αυτούς τους περιφερόμενους-δανεικούς βουλευτές κάθε 5 λεπτά έχει κάνει μια δήλωση και αλλάζει τα πράγματα, όπως η περίπτωση της υποτιθέμενης παραίτησης του Παπαχριστόπουλου», ο δήλωσε ο Κ. Γκιουλέκας, ερωτηθείς σε σχέση με τις εξηγήσεις του για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, προσθέτοντας πως «βαδίζουμε σε έναν προεκλογικό χρόνο», προμηνύοντας «ως απόκοτο σημείο εκλογών το Μάιο».

Loading