INTIME

Γ. Βλάχος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κολλημένος στο παρελθόν»

Στην συνταγματική αναθεώρηση αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, διατυπώνοντας την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κολλημένος στο παρελθόν», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο υπόλοιπο Αττικής, Γιώργος Βλάχος.

propoli

«Αυτή είναι μια διαδικασία (σσ η συνταγματική αναθεώρηση)  η οποία από μόνη της πρέπει να έχει συναίνεση, να έχει τη δυνατότητα κάποιος να μιλήσει και κάποιος να ακούσει. Κοινώς να υπάρξει συνεννόηση. Αυτό όμως δεν έγινε, δεν έγινε γιατί είδατε ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια από το 2016 από τον πρωθυπουργό, με αυτή την φιέστα που έκανε εκτός βουλής κλπ. Όλα για την επικοινωνία. Από τότε ουσία δεν έγινε, διάλογος ουσιαστικός δεν έγινε. Περιορισμένες συνεδριάσεις τις επιτροπής και σήμερα, παραμονές εκλογών ήρθαμε άρον-άρον να ψηφίσουμε, εννοώ η κυβέρνηση, ότι δεν ενοχλεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή, είπε κάτι πάρα πολύ απλό ότι: ‘Τι προτάσεις κάναμε εμείς; Αυτές. Τι προτάσεις κάνατε εσείς; Αυτές. Τις ψηφίζουμε όλες και πάμε στην επόμενη βουλή που είναι η αναθεωρητική και τότε εκεί συζητάμε την ουσία των προτάσεων και καταλήγουμε’».

Παράλληλα με αφορμή τη διάταξη που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γ. Βλάχος υποστήριξε ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δεσμεύσει την επόμενη βουλή. «Στο άρθρο 32 η κατεύθυνση ποια είναι; Να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της βουλής. Αυτή είναι η κατεύθυνση. Εάν αυτό θα γίνει με πολλαπλές ψηφοφορίες, ή με 151 πηγαίνοντας σε άμεση εκλογή από τον λαό. Αυτό απομένει να το συζητήσουμε στην επόμενη βουλή και να καταλήξουμε. Στην ουσία συμφωνούμε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί. Αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία λέμε. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δε το θέλει. Θέλει σήμερα να αποφασίσουμε και για το τι θα ψηφίσει η επόμενη βουλή. Μα άμα είναι έτσι σε τι χρειάζεται η επόμενη βουλή; Τότε ο νομοθέτης θα έλεγε ότι η επόμενη βουλή δεν είναι αναθεωρητική, απλά επικυρώνει».

«Κοροϊδία» η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιών

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στον τομέα της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι είναι «κοροϊδία» πολλοί βουλευτές να μην θέλουν την σύσταση μη κρατικών πανεπιστημίων , την ώρα που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. «Πάμε στο άρθρο 16. Ποια είναι η κατεύθυνση να συμφωνήσουμε; Ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα μπορούν να λειτουργήσουν στην χώρα μας μη κρατικά πανεπιστήμια. Πολλοί συνάδελφοί μου που δεν θέλουν μη κρατικά πανεπιστήμια στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή έχουν σπουδάσει οι ίδιοι στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι ανευθυνότητα; Κοροϊδία;».

Ακόμα, με αφορμή τα παραπάνω, κάλεσε τον κόσμο «να πάρει πρωτοβουλία. Θα μου πείτε πως; Έρχονται εκλογές ας αντιδράσει με κάποιον τρόπο. Δε λέμε όλοι τα ίδια πράγματα. Είναι πολύ απλό. Θέλουμε όλοι να κριθούμε δίκαια. Λέμε για το άρθρο 24, το οποίο είναι για τη προστασία του περιβάλλοντος. Τους λέμε χρειάζεται επικαιροποιημένος ορισμός τους δάσους και αναφορά σε σύγχρονη χρονολογία για τις αεροφωτογραφίες».

Τέλος κατήγγειλε το γεγονός πως «ενώ ο κύριος Τσίπρας αλλά και οι συνάδελφοί του κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του προοδευτισμού, όταν έρχεται η ώρα της απόφασης, έχουν την πιο συντηρητική και την πιο αναχρονιστική άποψη. Είναι ιδεολογικές αγκυλώσεις, ιδεολογικές εμμονές. Είναι κολλημένοι στο παρελθόν. Δεν τολμούν να δουν την πραγματικότητα σήμερα».

Loading