Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνολικά 46 είναι οι τραυματίες, από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έλαβαν χώρα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

propoli

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τους τραυματίες, οι 25 ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ παράλληλα οι αρχές προέβησαν σε 7 συλλήψεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. συνέδεσε τα επεισόδια με ορισμένα ακραία στοιχεία.

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου γύρω στις 14:30, μια μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων κρατώντας καδρόνια στα χέρια, αρχικά επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πετώντας προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό, ενώ στην συνέχεια οι αρχές, απάντησαν με ρίψη χημικών και με χρήση των γκλοπ, με τους διαδηλωτές να ανταπαντούν πετώντας φωτοβολίδες.

Στην συνέχεια, η ατμόσφαιρα έγινε ιδιαίτερα αποπνικτική, με τους διαδηλωτές να αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το σημείο.

Πηγές Φωτογραφιών: ΙΝΤΙΜΕ

Loading