IN TIME

Τη Δευτέρα η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Πολάκη

Την Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί  η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, για τα όσα υποστήριξε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

propoli

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει την πρόταση μομφής ως «ηθική υποχρέωση απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», που είναι και υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έχει ήδη παράσχει πολιτική κάλυψη στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, υποστηρίζοντας ότι πρόταση μομφής θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Συνεπώς, όταν θα κατατεθεί η πρόταση μομφής, θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή η συζήτηση για τον Παύλο Πολάκη θα παραπεμφθεί στο μέλλον, κάθε συζήτηση και άλλη δραστηριότητα στην Βουλή θα διακοπεί αμέσως, και θα ξεκινήσει- μετά ενδεχομένως από ένα διάλειμμα ολίγων ωρών- η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της τρίτης ημέρας, με φανερή ψηφοφορία.

Αναταράξεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ από την στήριξη Τσίπρα σε Πολάκη

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό του ζητήματος Πολάκη, με κορυφαία εκείνη του Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αναφορές Πολάκη, δεν συνάδουν με την ηθική της αριστεράς και πρόσθεσε ότι τα λεγόμενά του, εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Εν τω μεταξεί, λάδι στη φωτιά έριξε η κοινή εμφάνιση όμως του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη στην Κρήτη, παρά τον σάλο.

Προφανώς ο πρωθυπουργός αγνοεί τις φωνές που κάνουν λόγο για το «βαρίδι» Πολάκης όμως είναι ταυτόχρονα και μια βραδυφλεγής βόμβα που κρύβει κινδύνους για την ευστάθεια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, όσο και αν η σχετική συζήτηση καθυστερεί, εξαιτίας και των εορτών του Πάσχα, το θέμα θα φθάσει στην Ολομέλεια αργά ή γρήγορα.

Άλλωστε, αναμένεται και η συζήτηση για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, μετά την μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας τους και την διαρροή των ηχογραφημένων αποσπασμάτων σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει τώρα να φανεί αν ο κ. Πολακης κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- όπως έκανε στην περίπτωση της μήνυσης εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Loading