IN TIME

Δουλειές, ασφάλεια, μείωση φόρων το τρίπτυχο της ΝΔ ενόψει κάλπης

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Δουλειές, ασφάλεια, μείωση φόρων! Αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο πορεύεται η ΝΔ στις κάλπες της Κυριακής έχοντας ως στόχο να φέρει στη χώρα τη μεγάλη πολιτική αλλαγή σε πρόσωπα και νοοτροπίες.

propoli

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν είναι οι… μάγοι με τα δώρα, ούτε έχουν κάποιο μαγικό ραβδί. Για αυτόν το λόγο εξηγούν πως η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών θα προκύψει μέσα από χαμηλότερα πλεονάσματα και περισσότερους πόρους.  Όπως επισημαίνουν «το ψηφοδέλτιό μας έχει άξιους Έλληνες που μπορούν να προσφέρουν. Άλλοι είναι ήδη πολιτικοί και άλλοι αξίζει να γίνουν. Όλοι όμως έχουν ιδέες, γνώσεις, όρεξη για δουλειά». Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουν, «η 26η  Μαΐου είναι μια κρίσιμη Κυριακή. Ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή, αλλά κυρίως ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Και το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κρατούν χαμηλά τη μπάλα. Μέσα από τις ομιλίες του σε όλη τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι η ευρωκάλπη δεν είναι μια απλή δημοσκόπηση (όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας), αλλά μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το σήμερα και κυρίως για το αύριο της χώρας. Άλλωστε είναι οι πρώτες εκλογές μετά από 4 χρόνια. Για αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τους Έλληνες να εκδηλώσουν με την ψήφο τους τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση και τον θυμό τους για όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα.

«Εμείς δεν ζητούμε μόνο την απόρριψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είναι άλλωστε δεδομένη αλλά θέλουμε θετική ψήφο για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για την καλύτερη Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε να οικοδομήσουμε» προσθέτουν κομματικά στελέχη που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της Πειραιώς.

Αποφεύγουν να οριοθετήσουν τη διαφορά

Στο πλαίσιο των «χαμηλών τόνων» αποφεύγουν να βάλουν σε κάποιο ύψος τον πήχη σχετικά με τη διαφορά που θέλουν να έχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής.

«Θέλουμε ένα αποτέλεσμα που να συνιστά ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής με πρωτιά για τη ΝΔ και σαφή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» λένε και ξαναλένε, θέλοντας να απεγκλωβιστούν από τις προσδοκίες που καλλιέργησαν ορισμένες δημοσκοπήσεις.  «Σας θυμίζουμε ότι το 2014 ο κ. Τσίπρας με 3,5 μονάδες διαφορά πήγε την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στον κ. Παπούλια και ζήτησε εκλογές. Άρα υποθέτουμε ότι θα έχει την αυτονόητη ευαισθησία να παραιτηθεί αν είναι αντίστροφο το αποτέλεσμα» σημειώνουν με νόημα. Και προσθέτουν: «Την ίδια ημέρα, μαζί με τις ευρωεκλογές, διεξάγονται και οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές. Στόχος μας είναι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και στους τρεις μεγάλους δήμους να εκλεγούν υποψήφιοι που υποστηρίζονται από  της ΝΔ».

Loading