Δυσαρέσκεια στο EWG για τον κατώτατο μισθό

Την δυσαρέσκεια των θεσμών φαίνεται πως αντιμετώπισέ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την διάρκεια του αποψινού EuroWorking Group που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε, μια πρώτη, σύντομη συζήτηση για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών στην Αθήνα που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για τη μέχρι τώρα πορεία των μεταρρυθμίσεων καθώς από την τελική έκθεση των θεσμών θα αποφασιστεί εάν θα προχωρήσει κανονικά η εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή όλων των συμφωνημένων, ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση.

Σύμφωνα με πηγές εντός του EWG, οι καθυστερήσεις αυτές έχουν καταγραφεί στο νόμο Κατσέλη που αφορά τα κόκκινα δάνεια, στην αποπληρωμή δηλαδή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι θεσμοί διατύπωσαν κυρίως όμως τις ενστάσεις τους, σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10,9%, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό του συμβούλιο.

Loading