INTIME

Εμμανουηλίδης: «Η ΝΔ ολισθαίνει σε ακροδεξιές συμπεριφορές»

Στο άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Καβάλας, Τάκης Εμμανουηλίδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται πολιτικά προς το κέντρο, ο Τ. Εμμανουηλίδης, δήλωσε ότι «δεν εξυπηρετεί αυτή η αναζήτηση γεωγραφικής πολιτικής θέσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αφουγγραζόμενο την κοινωνία και ερμηνεύοντας τις ιστορικές συνθήκες διαμορφώνει την πολιτική στάση, χωρίς να αφίσταται της αριστερής όχι μόνο ιδεολογίας, αλλά και της αριστερής πρακτικής. Το να δημιουργούμε στεγανά απόλυτα στην γεωγραφία της πολιτικής, νομίζω ότι είναι μια υπόθεση παρωχημένη. Όχι γιατί δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις αλλά εκείνο που προέχει είναι τα κόμματα να είναι απαντητικά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και να συμβαδίζουν με τα ιστορικά κελεύσματα».

Παράλληλα, όσον αφορά τις μετακινήσεις στελεχών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Καβάλας τόνισε ότι «στην πολιτική δε μπορούμε να μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Αυτό που τον τελευταίο καιρό αναδεικνύεται ως μια “περίοδος μεταγραφών”, δεν απηχεί την πραγματικότητα γιατί το να υπάρξουν μετακινήσεις, μετατοπίσεις πολιτικών στελεχών, αυτό είναι ένα θέμα που δεν προέκυψε τώρα. Σε όλη την ιστορική διαδρομή αλλά και σε όλη τη γεωγραφική έκταση. Αυτό βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, να υπάρχουν αυτές οι μετατοπίσεις».

«Το ΠΑΣΟΚ προσεταιρίζεται νεοφιλελεύθερες θέσεις»

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Νέα Δημοκρατία. «Έχουν προκύψει ιστορικές συνθήκες που πρέπει κανείς να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Παρουσιάζεται στην Ελλάδα αυτό το αξιοσημείωτο φαινόμενο της κεντροαριστεράς, όπως ήταν διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ, να προσεταιρίζεται θέσεις της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, γιατί και η ΝΔ έχει υποστεί μια μετάλλαξη. Ένα λαϊκό συντηρητικό κόμμα υπό την καθοδήγηση του Βορίδη, του Αδώνιδος, και του πάτρωνα του Σαμαρά βλέπουμε ότι ολισθαίνει σε ακροδεξιές συμπεριφορές, εναρμονιζόμενο με γραμμές που είναι φρικώδεις όπως του Όρμπαν και του Σαλβίνι. Πράγματα που ο πολίτης τα αντιμετωπίζει με αποστροφή. Βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να ρέπει σε αυτές τις ακροδεξιές θέσεις».

Ακόμα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την έντονη αστυνομική παρουσία στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, με αφορμή την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Τ. Εμμανουηλίδης, τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ήμασταν μαθημένοι ούτε με προστασία, πολύ περισσότερο με συνθήκες που δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπική μας διαδρομή. Όμως σκεφτείτε τι σκληρότητα, τι βαρβαρότητα δημιουργείται από ανθρώπους που ευτυχώς είναι ελάχιστοι. Όμως τα άδεια αγγεία ηχούν. Γινόμαστε βορά από ελάχιστους ανθρώπους που μη έχοντας τη διάθεση ή την δυνατότητα να ενσκήψουν σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν με τη μέγιστη δυνατή ευθύνη και αρκούνται στο να δημιουργούν συνθήκες ακραίας γηπεδικής σκληρότητας, από εκεί και πέρα δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Loading