Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing

Εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη χθες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

propoli

Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους διερευνητές του δυστυχήματος, τόσο για την λειτουργία του αεροσκάφους, όσο και για τις ενέργειες του πληρώματος, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την συντριβή.

Το Boeing πετούσε με προορισμό το Ναϊρόμπι, όταν συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, με συνέπεια των θάνατο των 157 επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος).

Το νέο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του αναφερόμενου αναβαθμισμένου μοντέλου, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.

Διαβάστε σχετικά: Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας η Boeing

Loading