Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες για κινητοποιήσεις

Ως μήνας αγροτικών κινητοποιήσεων έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο Ιανουάριος και συνεπώς οι εκπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν ήδη μία σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

propoli

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Επίσης, οι αγρότες θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με επίκεντρο τα αιτήματα τους για την καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ αναμένονται να γίνουν νέες συσκέψεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να γενικευτούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, το κόστος της παραγωγής, τα ζητήματα των αποζημιώσεων, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, αλλά και το ζήτημα που αφορά το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών.

Loading