Θ. Ρουσόπουλος: «“Πρωτοπόρος” ο ΣΥΡΙΖΑ στην ένταση»

Την εκτίμηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει σε μια ελεύθερη οικονομία αλλά σε μια επιδοματική πολιτική» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

propoli

«Βρισκόμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο, είτε οι εκλογές γίνουν τον Μάιο, είτε τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως έχουμε εκλογές τον Μάιο λόγω ευρωεκλογών, που αντιλαμβάνεστε ότι φέρνουν ένα μείζονα πολιτικό χαρακτήρα. Είναι η μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές, άρα οι αντεγκλήσεις από δω και πέρα, ναι θα συνεχίσουν και θα είναι και ίσως και πιο έντονες», τόνισε από την πλευρά του ο Θ. Ρουσόπουλος σε σχέση με το πολιτικό γίγνεσθαι.

Παράλληλα τόνισε ότι «αυτός που είναι “πρωτοπόρος” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βλέπει ότι χάνει τις εκλογές και είναι εκείνος που τον συμφέρει να έχει την ένταση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η Νέα Δημοκρατία έχει ψύχραιμο λόγο, δεν ακολουθεί σε εντάσεις, βεβαίως δεν μένει και αδιάφορη, σε πράγματα όπως αυτά που αναφέρατε και τα οποία επισημαίνονται από τα στελέχη της, ή από τον πρόεδρο του κόμματος».

«Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην κυβέρνηση Καραμανλή»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, αναφέρεται πολιτικά ως επί το πλείστον περισσότερο στην περίοδο διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, παρά σε αυτήν του Κώστα Καραμανλή, ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά το 2015 και μετά, και ξεκίνησε και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου προτάθηκε ένα πολύ σημαντικό στέλεχος της ΝΔ τότε και ένας άνθρωπος ο οποίος κατά την γνώμη μου επιτελεί τα καθήκοντά του με άριστο τρόπο, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όμως από τότε, είχα αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, και δεν θα το επιτύχει ήταν η απόδοση την οποία μονίμως έλεγα. Προσπαθώντας να διατηρήσει την αίσθηση ότι είναι πιο κοντά σε μια περίοδο όπως αυτή του 2004-2009, του Κώστα Καραμανλή, από ότι στην επόμενη του Αντώνη Σαμαρά, δεν είχε στο νου του ο κύριος Τσίπρας ή όποιοι εμπνεύστηκαν αυτό το κατασκεύασμα, να τιμήσουν τον Κώστα Καραμανλή, αλλά πως θα διχάσουν την Νέα Δημοκρατία».

Ακόμα, εκτίμησε ότι «η προσπάθεια δεν είναι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχω δει ότι και το ΚΙΝΑΛ κάνει μια προσπάθεια να απαξιώσει αυτή τη περίοδο», προσθέτοντας πως «προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες για τα πάντα στην κυβέρνηση Καραμανλή και αυτό είναι κάτι που απέτυχε παταγωδώς».

«Το κόστος της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε περίπου στα 100 δισ.»

Ως προς τα αποτελέσματα της εν ενεργεία κυβέρνησης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ενώ πήρε μια χώρα που είχε σχεδόν τελειώσει με τα μνημόνια και ετοιμαζόταν να βγει από αυτά, με την καταστροφική πολιτική του πρώτου εξαμήνου οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το φθινόπωρο του 2015, και στην συνέχεια σε ένα συμπληρωματικό, ένα 3+, όπως έχει ειπωθεί, το 2016. Κατά τον κύριο Ρέγκλινγκ, το κόστος αυτό ανήλθε περίπου στα 100 δισ. ευρώ επιπλέον.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την αδυναμία να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της, γιατί το να λέει ότι κάναμε κάποια λάθη, είχαμε αυταπάτες και το φθινόπωρο του 2015 ξαναψηφίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον κόσμο, δεν είναι κάτι το οποίο της δίνει και συγχωροχάρτι για το λάθος αυτό το τεράστιο που χρεώθηκε η χώρα και η οικονομία».

«Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγήθηκε σε αυτή τη συμφωνία με τα Σκόπια; Διότι είναι κάτι το οποίο το πίστευε και το πίστευε δεκαετίες πριν και το έκανε και πάρα πολύ γρήγορα. Γιατί δεν μπορεί να διορθώσει την οικονομία, εισάγοντας νέα κεφάλαια από τους επενδυτές που θα ερχόντουσαν από το εξωτερικό ή από επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην Ελλάδα, Ελλήνων επιχειρηματιών; Διότι δεν πιστεύουν την ελεύθερη οικονομία. Δεν πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά. Πιστεύουν σε μια οικονομία η οποία είναι επιδοματική», τόνισε ακόμα ο Θ. Ρουσόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διεκδικεί πλέον την μοναδικότητα στην ηθική»

Ακόμα, ο Θ. Ρουσόπουλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα, ότι «προσπαθεί να κερδίσει το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο το έχει ήδη χάσει κατά τη γνώμη μου, σε ότι αφορά την κοινωνική του ευαισθησία. Αλλά η κοινωνική του ευαισθησία αποδεικνύεται με μία σειρά μέτρων. Όταν λέει έδωσα ένα επίδομα 200-400 ευρώ και από την άλλη πήρα το ΕΚΑΣ το οποίο έφτανε έως τις 3.000 ευρώ τον χρόνο, αυτό κάτι δηλώνει. Και δηλώνει κάτι κραυγαλέο. Έχει λοιπόν στην ρητορική του επικοινωνιακά, προσπαθήσει να περάσει μια εικόνα. Αν όμως δούμε στη πράξη τα αποτελέσματα αυτής της εικόνας από τους πραγματικούς αριθμούς, τότε θα διαπιστώσουμε το πρόβλημα το οποίο γεννήθηκε πολλαπλασίως επί ΣΥΡΙΖΑ, από ότι ήταν στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να διεκδικεί πλέον την μοναδικότητα στην ηθική ή την αποκλειστικότητα στην κοινωνική ευαισθησία με τα μέτρα τα οποία έχει πάρει».

Τέλος, τόνισε για τον Κώστα Καραμανλή ότι «το έργο του έχει καταγραφεί, έχει μείνει. Ο ίδιος παραμένει ως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δυναμική, λόγο, μια ιστορία και μια πορεία. Στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και βεβαίως στηρίζει απόλυτα την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές».

Loading