Ιδρύει νέο κόμμα, εντάσσεται στους Ευρωσοσιαλιστές!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η εκστρατεία φόβου για το τι θα φέρει η ΝΔ- τελευταίο κρούσμα είναι η κατηγορία πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του επικουρικού συστήματος ασφάλισης- ενοχλεί αρκετούς και στο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως αν δεν το δηλώνουν δημοσίως.

Σημειώνουν με νόημα πως αυτή η προσέγγιση προδίδει ηττοπάθεια και τη συγκρίνουν με την αντίστοιχη που είχε ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στο σημερινό κυβερνών κόμμα τον Ιανουάριο του 2015.

Οι ίδιοι άνθρωποι αποδέχονται, πάντως, ότι η μεγαλύτερη ρεαλιστική διακύβευση αυτών των εκλογών είναι αν θα έχει αυτοδυναμία ή όχι η ΝΔ.

Όπως κι αν έχει, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στο δημόσιο λόγο του να ταυτίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά και να υπενθυμίζει την κατάσταση χρεοκοπίας της χώρας που παράλαβε πριν τέσσεράμισι χρόνια.

Έτσι κι αλλιώς, στην Κουμουνδούρου περισσότερο συζητούν την επόμενη ημέρα παρά τις εκλογές.

Στο σχεδιασμό Τσίπρα τουλάχιστον βρίσκεται η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, με φιλοδοξία να καλύψει τον ευρύτερο χώρο που περιλαμβάνει τη ριζοσπαστική Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και την Οικολογία.

Ως προς το τελευταίο, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πανηγυρική διάσταση που επιθυμεί να δώσει ο πρωθυπουργός στην εκλογική του συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Η επόμενη ημέρα, εξάλλου, περνά μέσα κι από την αποδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ, γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιαστεί σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ως ο φυσικός διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην αντιπαλότητά του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Όλα αυτά σημαίνουν ιδρυτικό συνέδριο, αλλά κι ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, εγκαταλείποντας την Ευρωπαϊκή Αριστερά την οποία πολλοί στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν αναχρονιστική, γραφειοκρατική και παλαιολιθική.

Υπογράφει για υδρογονάνθρακες

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη τις συμβάσεις μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης» στα ΕΛΠΕ, στην ExxonMobil και στην Total.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια των ερευνών θα φτάσει τα οκτώ έτη με δυνατότητα παράτασής τους.

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Καβάλα και την Παρασκευή στην Τρίπολη.

Loading