INTIME

Καλεντερίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δικαιούται να παζαρεύει την ταυτότητά μας»

Αποετοίμαστη  θεωρεί την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην γειτονική Τουρκία, ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο. Επίσης, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε δικαιούται να παζαρεύει την εθνική μας ταυτότητα. 

propoli

«Υπάρχει ένα ζήτημα με το πως προετοιμάζονται αυτού του είδους οι επισκέψεις. Η Ελλάδα, ακολουθεί μια τακτική του κατευνασμού και του εξευμενισμού γενικώς, και δε βάζει όρους. Φίλος διπλωμάτης μου είπε, ότι όταν ήρθε ο Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα, είχανε κανονιστεί από πριν τα πάντα, μέχρι και τον λόγο που έβγαλε στην ελληνική βουλή, τον είχαν δείξει στους Έλληνες διπλωμάτες, εγκρίθηκε και προχωρήσαν. Είχαν κανονιστεί από πριν τι συνεντεύξεις θα δώσει ο ένας και τι θα πει, που θα κινηθεί και τι συνεντεύξεις δώσει ο άλλος και που θα κινηθεί. Και θα αποφευχθούν στη διάρκεια της προετοιμασίας της επίσκεψης, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια θα αποφευχθούν προκλήσεις. Εδώ είχαμε χθες 35 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, είχαμε την δήλωση του Καλίν για Τούρκους της δυτικής Θράκης, και για νησιά, και ήρθε το βράδυ ‘καπάκι’ και το θέμα των οκτώ», τόνισε ο Σ. Καλεντερίδης σχετικά με την επίσκεψη στη Τουρκία.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή σχετικά με τη στάση που κρατάει η Ελλάδα στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεν. «Το θέμα είναι ότι η Τουρκία έχει παγιώσει τα τελευταία χρόνια μια δέσμη διεκδικήσεων και η Ελλάδα, δεν έχει καμία διεκδίκηση. Και ξέρετε, στις διεθνής σχέσεις, όταν κάποιος διεκδικεί, και είναι και ισχυρός, τότε το πιο πιθανό είναι να αποσπάσει αυτό που διεκδικεί. Όταν δεν διεκδικείς, το μόνο που σου μένει είναι είτε να έχεις μια στασιμότητα, μια ισοπαλία, ή να χάσεις. Απλά είναι τα πράγματα. Απλά και δυσάρεστα για τη χώρα μας».

«Κύρια επιδίωξη η επίλυση του Κυπριακού»

Ακόμα, εκτίμησε πως στόχος της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν, είναι η επίλυση του Κυπριακού. «Το καίριο που επιδιώκεται είναι ο κατευνασμός και ο εξευμενισμός του Ερντογάν, για να συναινέσει στην επίλυση του Κυπριακού». Όπως εξήγησε ο διεθνής παράγοντας επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού γιατί έτσι αφαιρείται από την Άγκυρα το δικαίωμα και η δυνατότητα, να εμπλέκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας με νόημα πως το γεγονός ότι πραγματοποιεί τη συνάντηση με τον Ερντογάν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική προκλητικότα γύρω από την κυπριακή ΑΟΖ, στην ουσία νομιμοποιεί πολιτικά την πρακτική της Άγκυρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το 10% της ελληνικής κοινωνίας»

Τέλος αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σ. Καλεντερίδης, αναρωτήθηκε: «Ποιος έχει δικαίωμα να παζαρεύει ένα μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και να το εκχωρεί; Ποια κυβέρνηση;», προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει συρρικνωθεί στο 10% της ελληνικής κοινωνίας. «Μια κυβέρνηση με 10%, νομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά να παζαρεύσει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, και να την ξεπουλήσει σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα;», σχολίασε δηκτικά.

Loading