INTIME

Καμμένος: «Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από τη κυβέρνηση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η πολύκροτη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μετά το τέλος της οποίας ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» στη συγκυβέρνηση, τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

propoli

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος εξήγησε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς και το ότι ο ίδιος παραιτείται από τη θέση του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το όνομα δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, και κάναμε μια μεγάλη συζήτηση . Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα χρόνια, βρεθήκαμε μαζί και καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Το όνομα της Μακεδονίας μας ωστόσο, δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό, η συνεργασίας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Να σημειωθεί ότι στις 12 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου όπου θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

Loading