Κληρώνει σήμερα – αύριο για την υπόθεση Novartis

Έτοιμη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κλήση σε πρώην υπουργό Υγείας για το σκάνδαλο Novartis προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τυχόν διάπραξη παθητικής δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

propoli
Πρόκειται για προβεβλημένο πολιτικό ο οποίος είναι σήμερα βουλευτής και για τον οποίο ο αναμένεται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.
Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές υπάρχουν συντριπτικές ενδείξεις σε βάρος του πρώην Υπουργού Υγείας  για την άσκηση ποινικής δίωξης κι αυτές δεν είναι μόνο οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που μιλάνε όλοι για τον συγκεκριμένο πολύ καλό φίλο της Novartis.
Υπάρχουν έγγραφα στοιχεία τα οποία κατά τους εισαγγελείς διαφθοράς δείχνουν ότι ο εν λόγω πολιτικός υπερτιμολογούσε τα φάρμακα υπέρ κυρίως της Novartis.
Στη φαρέτρα τους οι εισαγγελείς έχουν ακόμα και αλληλογραφία του πρώην υπουργού με στελέχη της εταιρείας που φέρεται ότι υποδείκνυαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει στη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων αλλά, ακόμα χειρότερα, καταδεικνύουν και τον χρηματισμό του προβεβλημενου πολιτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ακολουθήσει και η κλήτευση αλλού πρώην Υπουργού Υγείας από διαφορετικό πολιτικό χώρο.
 Μαζί τους θα κληθούν ως ύποπτοι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρώην πρόεδροι οργανισμών, και άλλοι εμπλεκόμενοι υπεράνω υποψίας.
Παράλληλα, στη μεγάλη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται ως ύποπτοι και άτομα που συνέδραμαν στο ξέπλυμα  των χρημάτων μέσω εταιρειών που οργάνωναν ανύπαρκτα events ή καταχώριζαν διαφημίσεις σε ανύπαρκτα sites ή σε ιστοσελίδες χαμηλής επισκεψιμότητας και πληρώνονταν με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Loading