INTIME

Κοντογεώργος: «Εφικτός στόχος» η αυτοδυναμία της ΝΔ

Το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ευρυτανίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.

propoli

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση, ο Κ. Κοντογεώργος, υποστήριξε ότι «είναι γνωστό πλέον ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, και δεν θέλει να το καταλάβει κιόλας, και προσπαθεί με διάφορα κόλπα να αμβλύνει αυτή τη μεγάλη απόσταση από την πάγια κοινοβουλευτική λειτουργία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί κακά τα ψέματα, έτσι δημιουργείται μια κατάσταση η οποία είναι απρόβλεπτη και υποβαθμίζει πολύ τους θεσμούς, υποβαθμίζει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, υποβαθμίζει τη λειτουργία της Δημοκρατίας γενικότερα και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολίτευμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτές οι κοκορομαχίες και το κακό στημένο θεατρικό έργο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όλο τον προηγούμενο καιρό, τώρα φαντάζει ότι συγκρούονται μεταξύ τους, στην ουσία είναι όμως ένα κακοπαιγμένο θεατρικό έργο, που έχει σαν αποτέλεσμα να απωθεί τους πολίτες από τα κοινοβουλευτικά δεδομένα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Είναι πρωτόγνωρο αυτό, δεν έχει ξαναγίνει».

Ωστόσο προειδοποίησε ότι «αν οι κυβερνώντες δεν αντιληφθούν το βάρος της ευθύνης που έχουν, και συνεχίσουν με την ίδια ελαφρότητα που συνέχισαν τα προηγούμενα χρόνια με το να ψεύδονται και να υπόσχονται στον λαό, λαγούς με πετραχήλια, και να μην ξεκολλούν ούτε από την καρέκλα τους, δεν καταλαβαίνουν πόσο ζημιά κάνουν και στην κοινωνία και στην Δημοκρατία και στην χώρα γενικότερα».

Για τα εσωτερικά δεδομένα στην Νέα Δημοκρατία

Από την πλευρά του, ύστερα από την ένταση που έχει δημιουργηθεί εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο Κ. Κοντογεώργος ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά στο κέντρο και να περιλαμβάνει και το ίδιο το κέντρο, και δεν έχει καμία σχέση με τα άκρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο σοβαρή και η πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη της χώρας. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη της χώρας που υπάρχει ελπίδα να γλυτώσει η χώρα από τα δεινά που περνάει καθημερινά».

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι πιθανή μια αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ο βουλευτής Ευρυτανίας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σενάριο ως  «πολύ εφικτό στόχο». «Πλέον είναι ολοφάνερο ότι η αυτή η πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος με τα μικρά κόμματα τα οποία στην ουσία είναι ανύπαρκτα, είναι ‘σουλατσαδόροι’ του πολιτικού συστήματος, τα οποία κανένας πολίτης δεν ξέρει τι πρεσβεύει. Φανταστείτε πόση ζημιά έχει υποστεί η πατρίδα μας από αυτή την πολιτική πολυδιάσπαση».

Loading