«Απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος»

Για «επίθεση στα δικαιώματα του κρατούμενου και στα δικαιώματα του λαού» έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου να απορρίψει το αίτημά του για χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

propoli

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eksegersi.gr μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για άδεια ο ισοβίτης, που νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, δήλωσε μέσω της συνηγόρου του ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας «μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος».

Αναφερόμενος στα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Δ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι «δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου» και πως «ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα».

«Είναι ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας»

«Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας» πρόσθεσε συμπληρώνοντας: «Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την ίδια ώρα, το θέμα Κουφοντίνα έφερε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Δημητρίου, ζήτησε να της διαβιβαστεί το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, ο ιατρικός φάκελος του Δημήτρη Κουφοντίνα και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής προκειμένου να τα μελετήσει.

Loading