INTIME

Κυριαζίδης: «Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «προδοσία» χαρακτήρισε «τον τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκε το όνομα της Μακεδονίας», σε συνέντευξή του στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

propoli

Από την πλευρά του, εκτίμησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εκτίμηση για τον χρόνο εκλογών επιθυμώντας να περάσει το μήνυμα προς τους πολίτες, να ετοιμαζόμαστε, να είμαστε ετοιμοπόλεμοι διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές, κάτι το οποίο ήταν ζητούμενο από τη δική μας πλευρά. Πρέπει να προετοιμαστούμε με το ενδεχόμενο φυσικά ότι μπορεί να μην υπάρξουν εκλογές να πάμε για Οκτώβριο. Πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία για ευνόητους λόγους».

Όσον αφορά την σημερινή κυβέρνηση, ο Δ. Κυριαζίδης την χαρακτήρισε ως «συνονθύλευμα κυβερνητικό που συγκεντρώθηκε κάτω από μια συγκυρία για να ‘εκτελέσει’ ένα έργο εναντίον της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε την πιο βρώμικη δουλειά, που θα μπορούσε να κάνει μία κυβέρνηση, πρόθυμη για όλα μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία. Πολλές φορές έχω πει ότι αυτό από την πλευρά της λεγόμενης ‘Αριστεράς’ ήταν κάτι το οποίο το έχει ως προσδοκίες εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα την εξουσία».

«Παραδόθηκε κομμάτι της χώρας»

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο Δ. Κυριαζίδης, εκτίμησε πως «ότι ήταν να συμβεί συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι, με την έννοια του ξεπουλήματος με συμβολή και του εταίρου του κυβερνητικού σχήματος, δηλαδή των ΑΝΕΛ. Από εδώ και πέρα ζούμε πρωτόγνωρες και τραγικές καταστάσεις. Υπάρχει μια εκτροπή του πολιτεύματος. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για το τι θα συμβεί στη συνέχεια».

Παράλληλα, καλούμενος να σχολιάσει την στάση της γειτονική Βουλγαρίας, η οποία απειλεί με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής Δράμας, δήλωσε ότι «σωστά πράττουν οι Βούλγαροι, διότι αυτοί θεωρούν ότι απειλείται ένα δικό τους κομμάτι. Εμείς ένα κομμάτι της Ελλάδας παραχωρήθηκε με τον τρόπο που παραχωρήθηκε και πράγματι για μένα αποτελεί ‘προδοσία’, ξέρω ότι είναι βαριά η κουβέντα, και ενδεχομένως και εσωτερικά να δημιουργεί ζήτημα, αλλά όταν αποκόπτεται ένα κομμάτι του σώματός σου και παραδίνεται με το τρόπο που παραδόθηκε δε μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς».

Ακόμα, όσον αφορά την ψήφο «θυμού», ο Δ. Κυριαζίδης, σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν ένας τόπος που έχει υποστεί τα πάνδεινα από του ναζί, όπως για παράδειγμα βλέπω και στην Κρήτη χωριά που υπέστησαν ανάλογες ζημιές που δεν βλέπεις να υπάρχει ούτε μια ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής, να βλέπω στη Δράμα να υπάρχουν συμπολίτες μου που θα ψηφίσουν ή ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς το θυμικό λειτουργεί πολλές φορές αρνητικά, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες μίας τέτοιας επιλογής».

Loading