INTIME

Μακρόν: «Έτοιμη σε πέντε έτη η Παναγία των Παρισίων»

Την πεποίθησή του ότι οι ζημιές που υπέστη η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθούν μέσα στα επόμενα πέντε έτη εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του στο Έθνος, το βράδυ της Τρίτης (16/4).

propoli

«Θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων ακόμη πιο όμορφα και θέλω η ανοικοδόμηση να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια από τώρα. Μπορούμε να το καταφέρουμε», ανέφερε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος.

«Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την καταστροφή σε μια ευκαιρία να ενωθούμε, έχοντας βαθιά επηρεαστεί από αυτό που ήμασταν στο τι πρέπει να είμαστε και να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε το νήμα του εθνικού μας σχεδίου», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Εφικτό ή ευσεβής πόθος του Μακρόν;

Μπορεί ο ηγέτης της Γαλλίας να δηλώνει αισιόδοξος για την αποκατάσταση του μνημείου μέσα σε πέντε έτη, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα ενδέχεται να διαρκέσει έως και 15-20 χρόνια!

Αυτή είναι η εκτίμηση του δημοσιογράφου Στεφάν Μπερν, γνωστού για τις πολιτιστικές εκπομπές του στη γαλλική τηλεόραση. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 με 20 χρόνια για την αποκατάσταση των ζημίων.

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ζακ Λανγκ, υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε μία τριετία(!) και να μην τραβήξει για 15-20 έτη. Προφανώς, τη δική του άποψη συμμερίζεται και ο Εμανουέλ Μακρόν…

Loading