Με κοινωνική ατζέντα το 12ο συνέδριο της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Την κοινωνική ατζέντα που έχει ετοιμάσει για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας θα προτάξει η ΝΔ στο 12ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή στην Αθήνα.

propoli

Μέσα από τις εργασίες του θα παρουσιαστεί αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα της Πειραιώς, στον πυρήνα του οποίου θα βρίσκεται το σύνθημα «δουλειές και όχι επιδόματα». Οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφορούν τη μέση οικογένεια, τον νέο, τον άνεργο και τους ηλικιωμένους, εκπέμποντας το μήνυμα ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου θα είναι το «Ελλάδα μπορούμε!».

Στους χώρους του Metropolitan Εxpo θα βρεθούν περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.00 παρατηρητές. Επιπλέον 1000 σύνεδροι εξελέγησαν από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ, ενώ άλλοι 100 σύνεδροι μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε στα δύο προηγούμενα συνέδρια επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει μια σειρά παράλληλων δράσεων οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του συνεδρίου.

Οι παράλληλες δράσεις

Ως επί το πλείστον αυτές θα αφορούν ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, που είναι όμως στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα αφορούν:

  1. -την ανεργία των νέων η οποία, δυστυχώς, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  2. -τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών,
  3. -το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος,
  4. – το brain drain και την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν,
  5.  – τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, για τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από καιρό παρουσιάσει το στρατηγικό του σχέδιο μιλώντας για την ανάγκη η Ελλάδα να μειώσει δραστικά τα ατυχήματα που κοστίζουν κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

 

Loading