INTIME

Μπγιάλας: «Εκείνοι που κατέστρεψαν τώρα ζητούν ψήφο»

Στο λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε σε χορό των αστυνομικών όταν ξεκίνησε να εκφωνεί λόγο, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την ομιλία του, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Γρεβενών, Χρήστος Μπγιάλας.

propoli

«Υπάρχουν μεμονωμένες ακραίες εκφάνσεις, οι οποίες δυστυχώς φτάνουν σε απαράδεκτα επίπεδα, πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλες τις πλευρές και χωρίς αστερίσκους. Πρέπει να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να κρατήσουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας σε ένα επίπεδο και να τη βελτιώσουν», δήλωσε  ο βουλευτής για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε.

Για το επεισόδιο της «γκαζόζας»

Αναφερόμενος τόσο στις δηλώσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου, όσο και στις δηλώσεις του κ. Φωκά, ο Χρήστος Μπγιάλας σχολίασε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οποιαδήποτε τέτοια φαινόμενα μπορεί να αρέσουν στον οποιοδήποτε. Το κοινοβούλιο είναι μια μικρή κοινωνία η οποία έχει ανθρώπους από όλες τις τάξεις, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, και νομίζω έτσι πρέπει να είναι, γιατί λειτουργούμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και ο καθένας εκφράζει κάτι, με το δικό του σκεπτικό και τη δικιά του κοσμοθεωρία, δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία.

Όμως, βλέπουμε τρεισήμισι χρόνια μέσα στο κοινοβούλιο, επειδή η αντιπολίτευση, ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΚΙΝΑΛ, να μην θέλουν να αποδεχθούν ότι ο λαός το 2015 αποφάσισε να δώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή η απόφαση μπορεί να ανατραπεί με τις ερχόμενες εκλογές, θα έρθουν τον Οκτώβριο, κλείνει η συνταγματική θητεία αυτής της Βουλής και ο λαός μπορεί να εκφραστεί και να ανανεώσει ή μη τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να βάζουμε ζητήματα σχεδόν από την επόμενη μέρα που εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, από το Μάρτη του 2016 να απαιτούνται εκλογές».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Σήμερα βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, έχουμε μερικούς μήνες που βγήκαμε από τα μνημόνια και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια η χώρα να σταθεί στα πόδια της, αλλά αυτό όμως πρέπει να ενισχυθεί. Για να μπορέσει να περάσει μια προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός, αυτή τη λαίλαπα που δέχθηκε στα δικαιώματά του, στα εισοδήματά του, στις συντάξεις του στα χρόνια των μνημονίων, για τα οποία δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιοι άλλοι. Δεν μπορεί τώρα να έρχονται αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και να λένε ‘κοιτάξτε, ψηφίστε μας ξανά, εμείς τους καταστρέψαμε, τώρα θα σας σώσουμε’».

Το κάλεσμα Τσίπρα στην κεντροαριστερά

Όσον αφορά, το κάλεσμα του Τσίπρα προς το χώρο της κεντροαριστεράς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι τωρινό το κάλεσμα του πρωθυπουργού, ούτε έγινε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί, αν θέλετε, επαναλήφθηκε ένα προσκλητήριο του πρωθυπουργού σε αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις, ότι πρέπει να συνταχθούν απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που θέλουν τη χώρα περιχαρακωμένη,  την Ευρώπη διαλυμένη και την Ελλάδα μια χώρα ξενοφοβική, και να πάμε σε μια χώρα που θα είναι ανοιχτή και στους πολίτες και στους γείτονες, μέσα σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνανάπτυξης».

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Τουρκία

Ο κ. Μπγιάλας εκτίμησε ως προς τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ότι «είναι μια πολύ καλή κίνηση από την πλευρά του πρωθυπουργού. Και μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι και η άλλη πλευρά θέλει μια μείωση της έντασης, την οποία δεν τροφοδοτούσε η Ελλάδα, αλλά η Τουρκία».

«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πάντα οι ισορροπίες είναι λεπτές και καλά κάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική, και δεν μιλώ μόνο για την εξωτερική πολιτική επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαχρονικά, με τα λάθη, τις παραλείψεις, τις μικρές επιτυχίες που έχει η εξωτερική μας πολιτική. Νομίζω ότι θα το δούμε μετά τη λήξη του διημέρου. Είναι σημαντικό ότι στο αποψινό τραπέζι θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία και τη Σχολή της Χάλκης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μπγιάλας.

Loading