Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Όπου φύγει-φύγει οι πολίτες από το κλεινόν άστυ με την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

propoli

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας όπως επίσης και στις Εθνικές οδούς αλλά και τα ΚΤΕΛ.

Το λιμενικό σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος των εκδρομέων. Οσοι ταξιδεύουν καλούνται να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Τη Μεγάλη Τρίτη από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 18 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 12.674 επιβάτες, 2.234 ΙΧ οχήματα, 719 φορτηγά και 321 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα αναχώρησαν οκτώ οχηματαγωγά πλοία μεταφέροντας 2.729 επιβάτες, 718 ΙΧ οχήματα, 116 φορτηγά και 41 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 3 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 524 επιβάτες, 157 ΙΧ οχήματα, 25 φορτηγά και 9 δίκυκλα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Παραμένει η αφρικανική σκόνη

Σε υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα κινηθεί το θερμόμετρο τη Μ. Πέμπτη, αλλά το «πέπλο» της αφρικανικής σκόνης που καλύπτει τα πάντα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου τη Μ. Πέμπτη, ενώ οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο.

Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

 

Loading