INTIME

Ξεμένουν από αλάτι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι ξεμένουν από αλάτι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, την ώρα που συνεχίζεται η χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

propoli

Μάλιστα, ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι έχουν στερέψει και οι αλυκές της περιοχής, απ’ όπου μπορεί να γίνει η προμήθεια αλατιού.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χιορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Εδώ και μια βδομάδα είμαστε μέρα νύχτα σε επιφυλακή για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και τα νοσοκομεία. Έχουμε ανοιχτή προμήθεια για να προμηθευτούμε αλάτι και δεν έχουν οι προμηθευτές. Έχουμε τα τελευταία αποθέματα».

Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, πριν προκληθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

«Έχουμε 23 εκχιονιστικά και από προχθές ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε αλάτι, έχουμε δαπανήσει 1500 τόνους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καϊτεζίδης.

Στεργιάδης: «Η περιφέρεια δεν έχει σχέση»

«Η περιφέρεια δεν έχει σχέση με τη προμήθεια του αλατιού. Κάθε φορέας κάνει την προμήθειά του», δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, και πρόσθεσε:

«Έχουμε μιλήσει ήδη με Ελληνικές Αλυκές και όλους τους λοιπούς που προμηθεύουν και μας ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε μία δύσκολη κατάσταση, λόγω του φαινομένου που είναι πανελλαδικό. Οι προμήθειες έχουν εξαντληθεί σε όλη την επικράτεια και ο προμηθευτής της περιφέρειας κάνει προμήθειες από το εξωτερικό με καράβια κι εμείς τα περιμένουμε Παρασκευή ή Δευτέρα. Θα κάνουμε λίγο υπομονή από τις 12:00 και έπειτα θα μειώνεται η ένταση».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει 100 τόνους στοκ

Σύμφωνα με το γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά, στον κεντρικό δήμο υπάρχει απόθεμα αλατιού, αλλά και προβληματισμός λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

«Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα από τον προμηθευτή, τις Ελληνικές Αλυκές. Έχουμε στοκ ως δήμος 100 τόνους, αλλά η πρόβλεψη μιλάει για χιόνι από τις 19:00 έως τη 01:00», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τις Ελληνικές Λυκές, τις τελευταίες δέκα ημέρες οι δήμοι και η περιφέρια απορρόφησαν 15.000 τόνους αλατιού!

Loading