Οι… δεξιές διαρροές προβληματίζουν την Πειραιώς

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Τέλος στις… δεξιές διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ που διαφωνούν με το κεντρώο προφίλ που υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και… λοξοκοιτάζουν προς τον Τάκη Μπαλτάκο, τον Κυριάκο Βελόπουλο, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να βάλει η Πειραιώς.

propoli

Με σύνθημα «καμία ψήφος στα δεξιά… δεκανίκια του Αλέξη Τσίπρα», η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινά άμεσα επικοινωνιακές προσπάθειες να προσεγγίσει το δυσαρεστημένο κομμάτι της βάσης της που διαφωνεί με ορισμένες απόψεις που εκφράζονται από την ηγετική ομάδα του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, η οποία στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε πως η επίσημη ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων «όπως προκύπτει από τη συμφωνία που επικυρώθηκε από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία».

Με τη συγκεκριμένη δήλωση η κυρία Σπυράκη μπορεί να πήρε διακριτικές αποστάσεις από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που είχε τονίσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι πινακίδες στην περιφέρεια του δεν θα γράφουν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία», ωστόσο ενόχλησαν σημαντική μερίδα του πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδας.

Στην Πειραιώς γνωρίζουν πως ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, από τη λεγόμενη «συντηρητική δεξιά», κρυφοκοιτάζει κυρίως προς την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, την οποία οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις τη φέρνουν στον προθάλαμο της Βουλής. Για αυτό και συντεταγμένα επιχειρούν να τον καταστήσουν στη συνείδηση του κόσμου ως «δεκανίκι» του Αλέξη Τσίπρα που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα να στερήσει την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία.

«Επικοινωνιακό αυτογκόλ» βλέπει ο Μπογδάνος

Στο μεταξύ ως «άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό αυτογκόλ» της Μαρίας Σπυράκη χαρακτήρισε o Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσω twitter στις 16 Φεβρουαρίου, τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ΕΡΤ. Αν και ο ίδιος σημειώνει πως δεν κρίνει «σκόπιμο» να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, κυρίως διότι -όπως τονίζει- δεν θέλει να εκμεταλλευτούν τα λόγια του «τα ίδια συριζοΜΜΕ και τρολ που δίχασαν το κόμμα», εν τούτοις σημειώσει πως το «άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό αυτογκόλ», της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος «μπορεί να έχει κόστος για την παράταξη στην κάλπη».

Μία μέρα πριν, στις 15 Φεβρουαρίου, είχε βάλει και πάλι στο στόχαστρο την Μαρία Σπυράκη γράφοντας τα εξής: «Γαπικοί-Παπανδρεϊκοί στον ΣΥΡΙΖΑ, “γραμμή Σπυράκη-Τατσόπουλου” στη ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ο γερμανικός σχεδιασμός, αναδύεται κι ο πρωθυπουργός της συναίνεσης ψήνεται κι η κρίση που θα φέρει εξελίξεις… όλα στη θέση τους!».

Πάντως εκείνο που δεν περνά απαρατήρητο είναι το γεγονός πως παρά το «κόψιμο» (;) του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μέχρι στιγμής ο γνωστός δημοσιογράφος δεν έχει βάλλει κατά του λεγόμενου «συστήματος Μητσοτάκη», ούτε προσωπικά του προέδρου του κόμματος.

Loading