INTIME

Ο Τσίπρας κάνει copy paste το πρόγραμμα της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Για copy paste του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η Πειραιώς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πατάει» αντιπολιτευτικό γκάζι αμέσως μετά την Πρωτομαγιά, καθώς βλέπει ότι ο πολιτικός χρόνος για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου λιγοστεύει.

propoli

Στη Νέα Δημοκρατία αποδίδουν την αντιγραφή του οικονομικού τους προγράμματος από το Μέγαρο Μαξίμου στην πρωθυπουργική αγωνία που μεγαλώνει επειδή το κλίμα πόλωσης που καλλιεργεί στην κοινωνία δεν οδηγεί πουθενά.

«Καλώς τους κι ας άργησαν» είναι η μόνιμη επωδός υψηλόβαθμων στελεχών της Περαιώς, εκφράζοντας παράλληλα την ακλόνητη πεποίθηση πως ο λαός δεν ξεχνά τα τέσσερα χρόνια ακραίας λιτότητας που ανέδειξαν τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

«Πρωθυπουργός των φόρων ο Τσίπρας»

«Ο Αλέξης Τσίπρας γονάτισε με ένα αρμαγγεδώνα φόρων τη μεσαία τάξη και έχει το θράσος σήμερα, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να υπόσχονται φοροελαφρύνσεις μήπως και γλυτώσουν την ετυμηγορία των πολιτών στις κάλπες. Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός των φόρων είναι απόλυτα εγκλωβισμένος. Βλέποντας ότι το τέλος του πλησιάζει δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει -για μια ακόμη φορά- τερατώδη ψέματα. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο που ξέρει να κάνει καλά» σημειώνουν από το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτουν δε πως τα ψέματα είναι η δεύτερη φύση του Αλέξη Τσίπρα. «Όμως όσο και να προσπαθεί να αντιγράψει το πρόγραμμα της ΝΔ δεν πείθει κανέναν ότι πιστεύει στη μείωση των φόρων, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη» εξηγούν.

Η οικονομία κρίνει τις κάλπες

Εστιάζοντας στο μέτωπο της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως επιλογή της δικής του κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. «Με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουμε την επαναδιαπραγμάτευση του ασφυκτικού δημοσιονομικού στόχου για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα στον οποίο μας δέσμευσε η “υπερήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα» σημειώνουν κομματικοί αξιωματούχοι.

Όπως εξηγούν η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει για τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, αφού προηγουμένως έχει αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Είδατε ότι ήδη ο  κ. Βέμπερ είναι ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός ο οποίος δημόσια, και χωρίς περιστροφές, έχει συνταχθεί με το πάγιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα έτσι ώστε να υπάρξει ακόμη πιο δραστική μείωση των φόρων στη χώρα μας. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας τι αντιπροτείνει;  Θέλει να  μείνουν τα εξωφρενικά πλεονάσματα που εξαιτίας του δεσμεύθηκε η χώρα να πετύχει τα επόμενα χρόνια; Αν ναι, γιατί δεν το λέει ευθέως στους Έλληνες;» ρωτούν το Μέγαρο Μαξίμου από την Πειραιώς.

Loading