Ο φόβος της μη επανεκλογής ανοίγει στόματα

Ο φόβος της μη επανεκλογής ανοίγει στόματα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η υφυπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει πολλά στόματα στο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μέχρι πρότινος αρκούνταν στην κριτική με κλειστά, όμως, τα μικρόφωνα.

Τώρα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η ανησυχία τους για το ότι η δημιουργία του προοδευτικού πόλου γίνεται με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πολιτικώς στο πάνω ράφι που τους έχει κάνει πιο ομιλητικούς.

Με δεδομένο ότι στις ευρωεκλογές, αλλά κυρίως στις βουλευτικές εκλογές οι λίστες των υποψήφιων του κυβερνώντος κόμματος θα συμπληρωθούν και με πρώην του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της ΝΔ πολλοί νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για την επανεκλογή τους, ιδίως αν το κόμμα έρθει δεύτερο, το οποίο θα σημάνει μείωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στην επόμενη Βουλή ακόμα και κατά το ήμισυ.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι πυρ και μανία και με τον Παύλο Πολάκη κι όχι μόνο για το δάνειο που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής και το οποίο εκθέτει την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Υποστηρίζουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και με την έφεση που άσκησε σε πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκαζε σε αποζημίωση για την προσβολή της τιμής του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη έχει περάσει την “κόκκινη” γραμμή του ήθους που πρέπει να διέπει έναν Αριστερό πολιτικό.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα τη σιγή του Μαξίμου στο να υποστηρίξει τον κ. Πολάκη για το δάνειο, αλλά και το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που τον αποκάλεσε “σαχλαμαρόμαγκα” και το οποίο πιστεύουν ότι απηχεί και την άποψη και πολύ προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών.

Ζητούν νέα σύγκληση Πολιτικής Γραμματείας

Όπως κι αν έχει, οι “53+” ζητούν νέα σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- μολονότι αυτή συνεδρίασε επί ένα τετράωρο μόλις της περασμένη Πέμπτη- γιατί φοβούνται πως η σύμπηξη προοδευτικού μετώπου κινδυνεύει να εκφυλιστεί από επιλογές προσώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους.

Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές μας συστήνουν υπομονή αφού με τις επιλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές θα διαφανεί ότι η διεύρυνση θα είναι ουσιαστική, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα αξιοποιηθούν και πρόσωπα όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης κι ο Σωτήρης Βαλντέν, οι οποίοι έμειναν έξω από το κυβερνητικό σχήμα και με τον τελευταίο, “διορθωτικό” όπως επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν, ανασχηματισμό.

Loading