INTIME

Παραίτηση Κύπριου υπ. Δικαιοσύνης λόγω serial killer

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του serial killer και της δολοφονίας επτά -τουλάχιστον- ανθρώπων.

propoli

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο για την πρόθεσή μου να παραιτηθώ. Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους ευθιξίας και μόνο», δήλωσε αρχικά ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος, εξάλλου, χαρακτήρισε «παντελώς άδικη» την κριτική και την απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση και στον ίδιο. Όπως υποστήριξε, εξάλλου, ο ίδιος δεν είχε ευθύνη, αλλά ούτε και ενημέρωση για το χειρισμό των εξαφανίσεων από την αστυνομία, αφού δεν είναι ο ρόλος του και δεν πρέπει να αναμιγνύεται στο χειρισμό των αστυνομικών υποθέσεων.

Παράλληλα, κάλεσε την κοινή γνώμη να «συνεχίσει να επιδεικνύει την αναγκαία εμπιστοσύνη στο Αστυνομικό Σώμα», ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το αν πρέπει να υποβάλλει παραίτηση και ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Οι δηλώσεις του Κύπριου υπ. Δικαιοσύνης για την παραίτηση:

LIVE: Οι δηλώσεις του Ιωνα Νικολαου από το Προεδρικο Μέγαρο

Gepostet von Reporter am Donnerstag, 2. Mai 2019

Δεκτή η παραίτηση

Η παραίτηση του κ. Νικολάου έγινε δεκτή από τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Είναι με ιδιαίτερη λύπη που έχω αποδεχτεί την παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης γιατί αποστερούμαι των υπηρεσιών ενός των στενότερων συνεργατών μου. Επιθυμώ να υπογραμμίσω το πολιτικό ήθος που πάντοτε τον διέκρινε και που επιδεικνύει ο κ. Νικολάου.

Συμμερίζομαι τον συγκλονισμό και αποτροπιασμό της κοινωνίας για τα πρωτόγνωρα αυτά εγκλήματα. Θέλω να διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα μας για πλήρη διαλεύκανση των στυγερών δολοφονιών, αλλά και πλήρη διερεύνηση των πράξεων σχετικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα».

Loading