Προς πού το πάει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Δεν είναι ούτε ο Θάνος Μωραΐτης ούτε ο Άγγελος Τόλκας εκείνοι που προβληματίζουν την Φώφη Γεννηματά, κι ας είναι αυτά τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ που υφυπουργοποιήθηκαν προσφάτως από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο μεγάλος της προβληματισμός αφορά το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο της Κεντροαριστεράς κι αυτό με τη μεγαλύτερη επιρροή που βλέπει με θετικό μάτι μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει καταδικάσει τους πρώην υπουργούς του που υπουργοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταχθεί κατά νέας συνεργασίας με τη ΝΔ κι αρνείται να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ.

Το πιθανότερο, πάντως, αυτήν τη χρονική στιγμή τουλάχιστον, είναι ο κ. Παπανδρέου να κατεβεί υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Κοινοβούλιο.

Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα φέρει ο κεντροαριστερός φορέας, καθώς κι από το αν συνεργαστεί με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρωποι του πρώην πρωθυπουργού, μάλιστα, δεν αποκλείουν ο κ. Παπανδρέου να θέσει και θέμα ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση αποτυχίας, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να επιθυμεί να διαδεχθεί την κυρία Γεννηματά.

Πολλά μπορεί να συμβούν στις 4 Μαρτίου

Όπως κι αν έχει, πολλά θα εξαρτηθούν από την πολιτική εκδήλωση στις 4 Μαρτίου την οποία προετοιμάζει η Λούκα Κατσέλη- ο ισχυρότερος ίσως σύνδεσμός του Μαξίμου με τον κ. Παπανδρέου- στην οποία αναμένεται να μιλήσουν κι ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κι επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Αναμένεται τότε νέος κύκλος εσωκομματικών αναταράξεων στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στα “κλπ” η ουσία

Στο μεταξύ, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θέλησαν να μας ενημερώσουν κυβερνητικές πηγές για το μενού του υπουργικού συμβουλίου που έχει συγκαλέσει για τις 13.00 της Τετάρτης ο πρωθυπουργός: “προγραμματισμός κυβερνητικού έργου, επόμενα βήματα, κ.λπ.”, στα οποία “κ.λπ.” ενδεχομένως να ζητηθούν εξηγήσεις από τον Παύλο Πολάκη για τη στάση του τις τελευταίες ημέρες και το δάνειο που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής.

Loading