Προετοιμάζονται για εκλογικό αιφνιδιασμό

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν με σιγουριά πως είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Αλέξη Τσίπρα τον ερχόμενο Μάρτιο ή Μάρτιο.

propoli

Πιστεύουν, δηλαδή, πως ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας ότι ηγείται μιας κυβέρνησης πολιτικής μειοψηφίας, θα δώσει… υπηρεσιακό χαρακτήρα στην ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η αίσθηση που κυριαρχεί στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος είναι πως από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αδιαφορώντας για τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τότε είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Και ο λόγος, όπως τονίζουν κομματικές πηγές, είναι ότι γνωρίζει πως δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη του λαού και άρα φαντάζει αδύνατο στην παρούσα χρονική συγκυρία να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών.

Υπό αυτήν τη λογική η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκαλέσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής λέγοντας του «ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», φαντάζει απόλυτα λογική.

«Η χώρα χρειάζεται καθαρή λύση»

«Το αίτημα μας για εκλογές είναι απολύτως λογικό, ιδίως από τη στιγμή που εκπροσωπούμε μια διαφορετική αντίληψη για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα, με ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Αλλά, κυρίως μία διαφορετική άποψη για το πώς θα δημιουργήσουμε πλούτο» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνουν δε πως «αν είχαν γίνει εκλογές νωρίτερα, όλοι πια αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση σήμερα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερη. Γι’ αυτό και επιμένουμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί. Η χώρα χρειάζεται καθαρή λύση. Δηλαδή ο λόγος να περάσει στους πολίτες και εκείνοι να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίζεται αυτή η επιζήμια κυβερνητική παρακμή ή να αναλάβει τις τύχες της χώρας μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Η σταθερή άποψη της Νέας Δημοκρατίας είναι πως η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ «γεννά» νέους κίνδυνους για την ελληνική οικονομία. «Πείτε μας ποιος επενδυτής θα έρθει σήμερα  στη χώρα να επενδύσει εάν δεν έχει πολιτική ορατότητα για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα;» αναρωτιούνται υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, επικαλούμενα σχετική ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg.

Loading