“Σάρωσε” στα BAFTA η “Ευνοούμενη” του Λάνθιμου

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Γιώργου Λάνθιμου από τα φετινά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA 2019) η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

propoli

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία  του «The Favourite»  κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 7 από τα 12 βραβεία στα οποία ήταν υποψήφιος.

Το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Ελληνα σκηνοθέτη ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Λίγα λεπτά αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο «Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής», το βραβείο «Καλύτερου Μακιγιάζ» και το βραβείο στην κατηγορία «Β’ Γυναικείος Ρόλος» το οποίο απονεμήθηκε στην Ρέιτσελ Βάις.

Να σημειωθεί ότι υποψήφια για το Β’ Γυναικείο Ρόλο ήταν και η επίσης πρωταγωνίστρια του The Favourite Εμμα Στόουν. Το βραβείο, όμως έχει πάντα έναν νικητή.

Η επιτυχία για την μαύρη κωμωδία εποχής συνεχίστηκε, με το βραβείο στην κατηγορία για το καλύτερο «Πρωτότυπο Σενάριο» (Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα) και το βραβείο στην κατηγορία «Κοστούμια».

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για  την Ολίβια Κόλμαν, την πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite» που έλαβε το βραβείου του «Ά Γυναικείου Ρόλου».

Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται τα σημαντικότερα μετά τα Οσκαρ στο χώρο του κινηματογράφου και σίγουρα προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στο Χόλιγουντ στο τέλος του μήνα!

Loading