INTIME

Σηκώνουν το γάντι κι ετοιμάζουν εκπλήξεις!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι που τους έχει πετάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μετατρέψουν κι εκείνοι με τη σειρά τους σε δημοψήφισμα τις ευρωεκλογές.

Θεωρούν, άλλωστε, πως ημέρα με την ημέρα αλλάζει το κλίμα στην κοινωνία επί τα βελτίω για την κυβέρνηση, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει απόψε (Τρίτη) στο Αιγάλεω.

Οι δυτικές συνοικίες της Αττικής θεωρούνται προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ και κομβικές για την εκλογική νίκη.

Σημειώνουν, πάντως, κυβερνητικές πηγές πως στις 26 Μαΐου διεξάγεται το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο θα είναι ακόμα πιο καταιγιστικό σε βάρος του προέδρου της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να έχουμε και κάποιες εκπλήξεις κατά τη συζήτηση των νέων φιλοαναπτυξιακών μέτρων στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα με τη μορφή πρόσθετων παροχών κι ενίσχυσης των ήδη προτεινόμενων.

Στους σχεδιασμούς περιλαμβάνονται αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία κι εφορία, αλλά και η διεύρυνση των ποσών που θα πάρουν οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης.

Στόχος είναι τα σχετικά νομοθετήματα να ψηφιστούν αυτήν την εβδομάδα ώστε οι δικαιούχοι να δουν τα πρακτικά οφέλη τους την ερχόμενη εβδομάδα, τελευταία πριν τις κάλπες.

Στο Μαξίμου, εξάλλου, και στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξούν πως τα μέτρα θα τύχουν της έγκρισης και του Eurogroup στη συνεδρίασή του την προσεχή Πέμπτη, μολονότι δεν είναι όλοι οι δανειστές ενθουσιασμένοι με τις παροχές.

Δεν επιθυμεί τη χαλαρή ψήφο

Όπως κι αν έχει, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί τη χαλαρή ψήφο και θα επιδιώξει την κλιμάκωση της πόλωσης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μέχρι τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Με αφορμή την “επταήμερη εργασία”, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως αποτελεί κομμάτι του κρυφού σχεδίου Μητσοτάκη το οποίο δεν θα του επιτρέψει, όμως, ο ελληνικός λαός να εφαρμόσει.

Loading