Στέλνουμε στην Ευρώπη αυτούς που δεν κάνουν για την Ελλάδα

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Στέλνουμε στην Ευρώπη αυτούς που δεν κάνουν για την Ελλάδα! Η ώρα της κάλπης πλησιάζει, όμως τα κομματικά επιτελεία βλέπουν την κάλπη της ευρωβουλής ως το κριτήριο για τον χρόνο τέλεσης των εθνικών εκλογών και τίποτε περισσότερο.

propoli

Δυστυχώς, αυτή η πραγματικότητα αδικεί τη χώρα μας, αδικεί τους πολίτες και την αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα. Άλλωστε, η αξία της συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αμφισβητείται ούτε κατ’ ελάχιστο από τους Έλληνες πολίτες και είναι πολύ κακό αυτός ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός που τόσα προσέφερε στη χώρα μας να μην έχει την αξία που του αξίζει.

Αυτή η αξία το ελάχιστο που της πρέπει είναι να γίνει κατανοητή και να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα της ψήφου μας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Επίσης, οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν με αυτές τις εκλογές και να δώσουν τη σημασία που αρμόζει σε μια τέτοια εκλογική διαδικασία και να ψηφίσουν.

Μπορεί τα κομματικά επιτελεία να στέλνουν στις ευρωεκλογές αυτούς που δεν θέλουν να βλέπουν στην Ελλάδα ή τηλεοπτικούς και αθλητικούς αστέρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφασίζονται πολύ σοβαρά πράγματα για τη ζωή μας ώστε να τα αφήσουμε σε βετεράνους της πολιτικής που πηγαίνουν να πάρουν τον παχυλό μισθό και να κολλήσουν τα τελευταία κομματικά ένσημα, ακόμα και αν δεν ξέρουν ούτε μία ξένη γλώσσα, ακόμα και αν δεν έχουν καμία σχέση με το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Και όχι μόνο στέλνουν όσους δεν θέλουν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και επί της ουσίας μετατοπίζουν το βάρος από την πραγματική συζήτηση –η οποία πρέπει να γίνει γύρω από τα πολλά ανοικτά ζητήματα της Ευρώπης– σε ανούσιες συζητήσεις για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν όποτε αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι ευρωεκλογές είναι ορισμένες στις 26 του Μάη και το διακύβευμά τους είναι συγκεκριμένο και έχει να κάνει με την Ευρώπη.

Ας το καταλάβουμε όλοι πριν να είναι αργά και έχουμε για άλλη μια φορά στείλει στην Ευρώπη, αυτούς που δεν κάνουν ούτε για την Ελλάδα…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Loading