Συνεχίζει προκλητικά ο Ζάεφ παρά τη Συμφωνία

 

propoli

Ελάχιστες μέρες μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή με την οποία η πΓΔΜ μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία» και ο πρωθυπουργός της γείτονος προκαλεί με τις δηλώσεις και τη στάση του.

Κατά την πρώτη επίσημη δήλωσή του σε ελληνικό μέσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και από την ελληνική πλευρά, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία.

«Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια. Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής» ανέφερε.

Παράλληλα κατά τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε επιδεικτικά τη όνομα«Μακεδονία».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter για την παγκόσμια ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα, απέτινε φόρο τιμής στους «7.200 Εβραίους από την Μακεδονία» που υπήρξαν θύματα του ναζισμού.

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση σχετικά με επενδύσεις και μισθούς όπου εκ νέου ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», και μάλιστα ως λέξη-κλειδί (hashtag). Σε άλλη ανάρτησή του ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου».

Ακολούθησαν δύο ακόμη αναρτήσεις το βράδυ της Κυριακής, σε μια αναφορά του Σκοπιανού πρωθυπουργού στον Άγιο Σάββα και τους ορθόδοξους, αλλά και σε μια αναφορά του στους εργαζόμενους και τις επενδύσεις που προσδοκά να έρθουν στην πατρίδα του.

Loading