ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βλέπουν ακόμα και πρωτιά!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή των ευρωεκλογών τόσο αυξάνεται και η αισιοδοξία στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου όχι μόνο για μια μικρή ήττα, αλλά ακόμα και για την πρωτιά!

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διαρρέουν πως έχουν στα χέρια τους δημοσκοπικά στοιχεία που φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ή, έστω, με μία διαφορά της τάξης των δύο ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ, κάτω από το όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους.

Η μείωση, άλλωστε, της διαφοράς αποδεικνύεται κι από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, μολονότι σε αυτές η ψαλίδα είναι ακόμα σημαντική.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η πλειονότητα των αναποφάσιστων, που είναι ουκ ολίγοι, προέρχονται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και του 2015, δηλαδή από ανθρώπους που έχουν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα στις πέντε τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές Μαΐου και Ιουνίου 2012, ευρωεκλογές 2014, βουλευτικές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015).

Στη ζυγαριά, εξάλλου, βάζουν και τους 600.000 ψηφοφόρους ηλικίας 17 μέχρι 22 χρόνων, οι οποίοι περνούν κάτω από τα “ραντάρ” των δημοσκοπήσεων και για τους οποίους εκτιμούν πως κινούνται περισσότερο θετικώς προς το ΣΥΡΙΖΑ παρά προς τη ΝΔ.

Όλα αυτά, κατά τη γνώμη τους, αποδεικνύονται κι από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα ανά την επικράτεια, όπως φάνηκε και το τελευταίο τριήμερο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κοζάνη, αλλά και Πειραιά, το “στόμα του λύκου” κατά ορισμένους λόγω του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακόμα και πάνω από την κάλπη

Στο ίδιο μήκος κύματος, από το Μαξίμου εκτιμούν πως η ροή ψηφοφόρων προς το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί ακόμα και την ημέρα των εκλογών, πάνω δηλαδή από την κάλπη,όπως εικάζεται κι από τη μείωση του ποσοστού εκτίμησης πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά και της διαφοράς αποδοχής ως καταλληλότερου πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα θετικά μέτρα, άλλωστε, που έχει ψηφίσει και υλοποιήσει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα τυγχάνουν της αποδοχής μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος από αυτού που συσπειρώνει σήμερα το κυβερνών κόμμα, ευελπιστούν δηλαδή πως μέχρι την Κυριακή όλοι αυτοί θα επιλέξουν ό,τι είχαν επιλέξει και πριν τέσσερα χρόνια.

Loading