“Ταβάνι για τη ΝΔ αποτελούν οι τέσσερις μονάδες”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή, στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιγράφει την προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπαλσονάρου.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να προσελκύσει άλλους κεντρώους, μετριοπαθείς ψηφοφόρους και ψαρεύει στα θολά νερά των ακροδεξιών και των λούμπεν που θέλγονται από ιστορίες για κότερα και σκάνδαλα.

Από την άλλη, τονίζουν πως η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει από το περασμένο φθινόπωρο και τα οποία θα κορυφωθούν πριν τις ευρωεκλογές με την ψήφιση των 120 δόσεων και του νέου οικονομικού πακέτου απευθύνεται στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κάνοντας πράξη την Ελλάδα των πολλών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, για παράδειγμα, πως η παροχή της 13ης σύνταξης την επόμενη εβδομάδα αφορά δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχους, το επίδομα ενοικίου 200.000 και πολύ περισσότερους η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση μισθών που προκύπτει και για τους υψηλότερα αμειβόμενους από τη συνεπακόλουθη αλλαγή κλιμακίων, αλλά κι από την επέκταση κλαδικών συμβάσεων.

Παραλλήλως, υπενθυμίζουν πως σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά 400.000 και πλέον συμπολίτες μας, οι οποίοι περνούν κάτω από τα “ραντάρ” των δημοσκοπήσεων.

Πρόκειται για τους νέους 17 ετών, πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειονότητα των οποίων βλέπει ευνοϊκότερα το ΣΥΡΙΖΑ, που τους παραχώρησε άλλωστε το εκλογικό δικαίωμα, από τη ΝΔ.

“Εκλογές τον Ιούνιο αν κερδίσουμε”

Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν στο Politik πως η διαφορά των τεσσάρων μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ που από τη ΝΔ θεωρούν πως θα είναι η χαμηλότερη που μπορούν να πετύχουν στις 26 Μαΐου είναι το “ταβάνι” τους, αισιοδοξώντας πως κι αν ακόμα το κυβερνών κόμμα δεν κερδίσει τις εκλογές η απόσταση που θα το χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι τόσο μικρή ώστε στην ουσία να καταρρεύσει πλήρως το εδώ και μία τριετία αφήγημα Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση δεν έχει τη στήριξη του λαού.

Μας λένε, εξάλλου, σαφέστατα πως αν κερδίσουν τις ευρωεκλογές, τότε οι βουλευτικές κάλπες θα στηθούν εντός του Ιουνίου.

Loading