Ταχιάος-Ορφανός για το Β΄ γύρο στο Δ. Θεσσαλονίκης

Υπόθεση κεντροδεξιάς φέρεται να είναι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll θέλει τον επόμενο δήμαρχο να εκλέγεται από το ζευγάρι Ταχιάος-Ορφανός.

propoli

Αντίθετα, η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατατάσσεται πέμπτη στη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως η διαφορά του πρώτου σε ποσοστό πρόθεσης ψήφου από τον έκτο είναι περίπου στις 9 μονάδες.

Με τη διαφορά να κυμαίνεται στο όριο του στατιστικού λάθους, ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει το 13,4%, ο Γιώργος Ορφανός το 12,5%, τρίτος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10% και ακολουθούν Σπύρος Βούγιας με 9,8%, Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2% και Κωνσταντίνος Ζέρβας με 5%.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,7%, στην όγδοη ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος 2,5%, στην ένατη ο Εφραίμ Κυζιρίδης με 2,1%, στη δέκατη ο Πέτρος Λεκάκης με 2% και τη δημοσκόπηση «κλείνουν» οι Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με 1,8% και Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7%.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα το 5% επέλεξε το αποχή/ «δεν ξέρω-δεν απαντώ», ενώ οι αναποφάσιστοι, αγγίζουν το 20%. Ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε μόλις τρεις μήνες πριν τις εκλογές και συνάμα ικανό να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του ενός ή κατά του άλλου υποψηφίου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα, από την μέτρηση της Opinion Poll, προκύπτει πως οι Θεσσαλονικείς δίνουν προτεραιότητα στην καθαριότητα (73,8%), το κυκλοφοριακό-στάθμευση (37,4%), στις συγκοινωνίες (25,2%), στην κατάσταση του οδικού δικτύου (10.5%), όπως επίσης και στην εγκληματικότητα (8,9%).

Ράπισμα για τη διοίκηση Μπουτάρη αποτελεί η αρνητική απάντηση που έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο ερώτημα αν βελτιώθηκε η ζωή τους τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογές του 2014. Το 70% απάντησε αρνητικά, θετικά το 28,7%, ενώ 1,3% απέφυγε να τοποθετηθεί δηλώνοντας «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Σχετικά, τώρα,  με την ταυτότητα της δημοσκόπησης, αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 854 νοικοκυριών από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου και με στάθμιση στη βάση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Loading