Τζιτζικώστας: «Στην ΠΚΜ οι πινακίδες θα γράφουν “Σκόπια”»

Κόντρα σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) οι πινακίδες θα συνεχίσουν να γράφουν «Σκόπια» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

propoli

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο ο ίδιος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, οι ταμπέλες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, επειδή πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα… Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο δικής μας ευθύνης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”. Ξεκάθαρες κουβέντες… Όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουν “Σκόπια”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

«Δεν υποκύπτω σε πιέσεις», τονίζει ο Απ. Τζιτζικώστας

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει εάν δεχτεί πιέσεις από την κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε: «Έχω αποδείξει στην πορεία μου, ότι δεν υποκύπτω σε πιέσεις».

Όπως εξήγησε, εξάλλου, για τον ίδιο «ήταν, είναι και θα παραμείνουν Σκόπια, εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Loading