φωτ. αρχείου

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη μάχη της Βουλής

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η κοινοβουλευτική συζήτηση γύρω από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση θα κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα της επόμενης εβδομάδας.

Στο Μαξίμου ευελπιστούσαν σε μια τηλεμαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις στη Βουλή, υπογραμμίζοντας την ηττοπάθεια που κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου της ΝΔ να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Όπως κι αν έχει, η έμφαση θα δοθεί στην οικονομία, με τον κ. Τσίπρα να υπογραμμίζει πως η κυβέρνησή του θα πρέπει να κριθεί κατά βάση για το έργο που παράγει μετά από την έξοδο από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο, ενώ θα τονίσει πως έχει τηρήσει ή θα τηρήσει στο άμεσο μέλλον όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από το βήμα της περασμένης ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα αξιοποιηθούν οι 120 δόσεις, αλλά και το νέο φιλολαϊκό οικονομικό πακέτο που θα τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή μόλις ολοκληρωθεί η παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα κι αύξηση αντί για μείωση του αφορολόγητου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει και στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του έναντι των σκανδάλων που έχουν πλήξει την αξιοπιστία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος, εξάλλου, αναμένεται να στηρίξει για μια ακόμα φορά τον Παύλο Πολάκη κόντρα ακόμα και σε αρκετούς δικούς του βουλευτές οι οποίοι του επισημαίνουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τη δημόσια παρουσία του απομακρύνει πολλούς κεντρώους ψηφοφόρους.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί, ωστόσο, τον κ. Πολάκη ατού για το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν σκοπεύει να παροπλίσει για χάρη της αντιπολίτευσης.

Να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη

Αξίζει να σημειωθεί πως υπό κανονικές συνθήκες η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ξεκινά δύο ημέρες μετά από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης γιατί την επομένη θα πρέπει να βρίσκεται στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Loading