Το σχέδιο διακυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Το σχέδιο διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη ΝΔ την επομένη των εθνικών εκλογών παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ετήσια συνεδρίαση του CSU που πραγματοποιήθηκε στη Βαυαρία.

propoli

Παρουσία βουλευτών και ευρωβουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε με μελανά χρώματα τα χρόνια διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας πως με την πολιτική του οδήγησε σε στασιμότητα την ελληνική οικονομία, σε μαρασμό τη μεσαία τάξη και «δυστυχώς στην ανάσχεση κάθε προοπτικής που έχει η Ελλάδα για ανάκαμψη».

Η πρόταση Μητσοτάκη για «συμφωνία ανάπτυξης»

Απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το πλαίσιο  της δικής του πολιτικής πρότασης, αντιπροτείνοντας μια συμφωνία ανάπτυξης που θα εστιασμένη στις νέες επενδύσεις, στον εξορθολογισμό του κράτους και στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι κεντρική προτεραιότητα για την Ελλάδα μετά από μια κρίση που διήρκησε περισσότερα από δέκα χρόνια, με τους πολίτες να έχουν κουραστεί και να έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα» εξήγησε.

Παράλληλα στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ πήρε εξαρχής θέση υπέρ του, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνολική προσπάθεια της ευρωπαϊκής οικογένειας να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη «ως εγγυήτρια της σταθερότητας και της ανάπτυξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».¨

Τετ-α-τετ με Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως είναι σημαντικό για τις δυο χώρες να αφήσουν πίσω στερεότυπα που ισχύουν μέχρι και σήμερα.  Αποκάλυψε μάλιστα πως την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάδιο Άγκελα Μέρκελ. «Είναι κατάλληλη η στιγμή για να συζητήσουμε που βρισκόμαστε και για να δούμε τι έχουμε πετύχει και τι όχι. Διότι η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγιναν λόγω των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Δεν θέλω να εμπλέξω την Καγκελάριο στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση. Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση μαζί της και ευελπιστώ, με την εντολή των Ελλήνων πολιτών, να συνεργαστούμε και μετά τις επόμενες εκλογές» πρόσθεσε.

Loading