Το 65% των πολιτών οριακά τα… φέρνει βόλτα

Μόλις και μετά βίας καταφέρνει το 65% των πολιτών στην Ελλάδα να τα βγάζει πέρα οικονομικά και να καλύπτει τις ανάγκες του. 

propoli

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η έρευνα που πραγματοποίησε το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων επτά μηνών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην έρευνα που είχε γίνει τον Μάρτιο το ποσοστό ήταν μικρότερο κατά τρεις μονάδες, στοιχείο που δεν επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζουν στελέχη της Κυβέρνησης για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 11% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%.

Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Απρίλιο 14% του συνόλου (από 16% τον Μάρτιο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 9% (από 11% τον προηγούμενο μήνα).

Επίσης το 42% των νοικοκυριών τον Απρίλιο (έναντι 44% τον Μάρτιο) περίμενε ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του το προσεχές 12μηνο και μόλις 10% (από 11% τον Μάρτιο) προέβλεπε μικρή βελτίωση.

Loading