Το who is who των νέων μελών της κυβέρνησης

Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

propoli

Από το 2004 ως και το 2007 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.

Aπό το 2010 έως το 2015 εργάστηκε ως συνεργάτιδα του Αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Κουράκη, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα ήταν Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κώστας Μπάρκας, υφυπουργός Εργασίας

Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος δημοσιογράφος του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας ενώ σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και του Σεπτέμβρη του 2015. Υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Είναι Αντιπρόεδρος  της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Άγγελος Τόλκας, υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο 40χρονος νομικός Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας, έχει εκλεγεί Βουλευτής από το 2009 έως το 2012 και διετέλεσε υφυπουργός Επικρατείας στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Έχει στο ενεργητικό του εμπειρία διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει συμμετάσχει σε διεθνή fora και διεθνείς κυβερνητικές συναντήσεις.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Βέροια και την Αθήνα και επιπλέον έχει αναπτύξει επαγγελματικές συνεργασίες στους τομείς εξωστρέφειας και ποιότητας των επιχειρήσεων αλλά και στην πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων.

Γ.Σ.

Loading