INTIME

Ο Τσίπρας βλέπει οφέλη στον πόλεμο συμφερόντων

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση διαθέτει την υπεροπλία στα ΜΜΕ, τα οποία αντιμετωπίζουν με μεγάλη ανοχή τις πρώτες εβδομάδες της στην εξουσία.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εκτιμά πως αυτό θα αλλάξει σύντομα όταν τα διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κονταροχτυπηθούν κατά τη διανομή των δημόσιων φιλέτων- από το ασφαλιστικό και τη ΔΕΗ έως το Ελληνικό, την Υγεία και την Παιδεία- τα οποία τους έχει τάξει, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνεργάτες του.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα βγει εμμέσως κερδισμένη, αφού οι χαμένοι της μοιρασιάς θα ξεκινήσουν πόλεμο κατά της κυβέρνησης.

Όπως κι αν έχει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει από τους τομεάρχες του σκληρή και προγραμματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, από την οποία μέχρι τώρα είναι ικανοποιημένος.

Για τον εαυτό του, πάντως, όπως φάνηκε κι από την παρουσία του στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων, έχει κρατήσει πιο θεσμική στάση, αξιοποιώντας και την εμπειρία του τεσσεράμισι χρόνων στο τιμόνι της χώρας.

Ο ίδιος ποντάρει και στην ψύχρανση της σχέσης του κ. Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά με αφορμή την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι το πολιτικό μπούλιγκ που υφίσταται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα ανατροπών και προσέγγισης της Κουμουνδούρου με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Παραλλήλως, θα περιμένει στη γωνία τον κ. Μητσοτάκη ώστε να αξιοποιεί κάθε κωλοτούμπα του για να αποκομίζει από αυτή κομματικά οφέλη.

Γκρίνια για την παντοδυναμία ΝΔ και στα social media

Δεν λείπει, ωστόσο, η γκρίνια στην Κουμουνδούρου για την παντοδυναμία της ΝΔ ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μολονότι η πλειοψηφία της νεολαίας ψήφισε και με διαφορά ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου.

«Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να αποσπά επικοινωνιακά οφέλη από δικά μας έργα, όπως τα 155.000 παιδιά που εντάσσονται στους παιδικούς σταθμούς, κι αυτό να μην αναδεικνύεται στα social media», επισημαίνουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Διαβάστε ακόμη:

Ραλλία Χρηστίδου στο Politik: «Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος στη ΝΔ»

Loading