Φταίει και η κόντρα Παππά-Τζανακόπουλου…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τις ίντριγκες που αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι περιστοιχίζουν τον Αλέξη Τσίπρα εκπλήσσονται από το ότι το γραφείο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, θεώρησε περιττό να απαντήσει επισήμως για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, παιδικού φίλου του Νίκου Παππά, στην υπόθεση Λαυρεντιάδη κι όχι μόνο.

Η απάντηση που δόθηκε σε σχετικό ερώτημα του Politik ήταν πως μίλησε επί του θέματος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κι έδωσε εξηγήσεις, οπότε δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω από το Μαξίμου.

Εκτός, όμως, από την επιχείρηση υποβάθμισης της υπόθεσης της ΔΕΠΑ, η οποία πιθανό να εξελιχθεί σε σκανδαλώδη, κρύβεται και η προσωπική κόντρα Τζανακόπουλου- Παππά, οι οποίοι συνιστούν δύο διαφορετικούς πόλους εξουσίας περί τον πρωθυπουργό και οι οποίοι- πέρα από την προσωπική αντιζηλία- διεκδικούν μερίδιο από την ίδια πίτα εξουσίας.

Δεν βγαίνουν τα “κουκιά”

Από εκεί και πέρα, στο Μαξίμου βρίσκονται σε βαθιά περισυλλογή, αφού τα “κουκιά” για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν βγαίνουν αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον.

Πέρα από τους 145 σίγουρους του ΣΥΡΙΖΑ- αν και στο κυβερνών κόμμα είναι ορισμένοι που δεν θα ψηφίσουν με όλη τους την καρδιά, αν ψηφίσουν στο τέλος- σίγουροι θεωρούνται και οι Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι κι ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, σύνολο δηλαδή 149.

Γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας επεξεργάζεται και το σενάριο της υπερψήφισης της Συμφωνίας από σχετική πλειοψηφία, η οποία όμως γεννά σοβαρά ερωτηματικά για την επιβίωση της κυβέρνησής του ακόμα κι αν επιτευχθεί στη Βουλή.

Loading