Χριστοδουλάκης: «Πολιτικός dealer ο Αλέξης Τσίπρας»

Ως «σύγχρονο πολιτικό dealer» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

propoli

«Ο όγκος του κόσμου χθες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου ήταν για εμάς κάτι πρωτόγνωρο που ούτε οι πιο αισιόδοξοι από εμάς δεν το περιμέναμε. Ήρθαν στην εκδήλωσή μας  περισσότεροι από 1.350 άνθρωποι, μετρημένοι. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα σε εμάς αφενός αισιοδοξίας και αφετέρου ότι ο κόσμος μας επανατοποθετεί, μας επαναξιολογεί, μας δίνει εντολές και κυρίως ότι οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, ο Μ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα πλέον οι συσχετισμοί να αλλάξουνε και στη βουλή. Ακριβώς με αυτό το μήνυμα φεύγουμε σήμερα από την Θεσσαλονίκη, έχοντας φυσικά κάνει τις επαφές μας, και η πρόεδρός μας η κυρία Γεννηματά με τους παραγωγικούς φορείς και το Εργατικό Κέντρο και το επιμελητήριο, να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και τα τοπικά και τα ευρύτερα του χώρου, και της εργασίας, και των μεσαίων επιχειρήσεων, και των ελευθέρων επαγγελματιών. Όλων των ανθρώπων που για εμάς είναι οι παραγωγικές και οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και πρέπει να είναι η καρδιά για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας».

Ποιοι οι στόχοι του ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ότι «το πρόγραμμά μας βασίζεται σε δύο κεντρικούς πυλώνες που είναι και τα βασικά σημεία διαφοροποίησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Από την μια πλευρά, ο στόχος μας είναι η παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα. Είναι η αύξηση του ΑΕΠ μας, μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, μέσα από τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την στήριξη ελευθέρων επαγγελματιών, μέσα από τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των νέων επιστημόνων, όλων αυτών που για εμάς είναι η ραχοκοκαλιά των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Ο δεύτερος πυλώνας είναι πως την αύξηση του ΑΕΠ μας, την παραγωγή νέου πλούτου, θα τη διανέμουμε δίκαια για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες εκείνες που έχουν πληγεί πραγματικά μέσα από την κρίση».

Επίθεση σε Μωραΐτη και Τόλκα

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το άνοιγμα του Τσίπρα στην κεντροαριστερά, με την ταυτόχρονη υπουργοποίηση δύο πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ο Μ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «οι επιλογές και του κύριου Μωραΐτη και του κύριου Τόλκα, φαίνεται ότι δεν έγιναν με πολιτικά χαρακτηριστικά. Γιατί και οι δύο μέχρι πρότινος είχανε κάνει συγκεκριμένες αναρτήσεις, μιλώντας για το ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πάρει τρία Όσκαρ, διχασμού, τυχοδιωκτισμού και αποτυχίας, για το ότι δε θα στρώσουμε κόκκινο ή γαλάζιο χαλί σε κανέναν, για το ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, και ότι αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Όταν κάποιος πριν από 15 μέρες έχει αυτή την άποψη για την κυβέρνηση και μετά από 15 μέρες ξαφνικά αποφασίζει να πάει να βολευτεί σε μια υπουργική καρέκλα, φαίνεται ότι οι επιλογές του δεν έχουν γίνει με πολιτικά χαρακτηριστικά».

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «από την άλλη πλευρά έχουμε έναν πρωθυπουργό που ως μια μορφή σύγχρονου πολιτικού dealer, φαίνεται ότι όποιος του παρέχει και τη στοιχειώδη στήριξη, του δίνει μια υπουργική καρέκλα, με μοναδική στρατηγική του πως θα διασωθεί πολιτικά ο ίδιος, ούτε καν το κόμμα του».

Loading